Taksim'de Kefenli Terör Protestosu

Taksim'de kefen giyip, yere yatan eylemciler, terör saldırılarını protesto etti. Eylemde, Halkalı'daki saldırıda hayatını kaybeden Buse Sarıyağ ve benzer saldırılarda ölenler de anıldı.

Halkların Kardeşliği İçin Gençlik Platformu üyesi yaklaşık 25 kişilik grup, yaşanan terör saldırılarını Taksim'de düzenledikleri eylemle protesto etti. Kefen giyen göstericiler, yağmura aldırış etmeden yerlere yattı. Göstericiler, yaşanan olaylarda hayatlarını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu kağıtları da boyunlarına astı. Halkalı'daki saldırıda hayatını kaybeden Buse Sarıyağ da eylemde anıldı. Eylem sırasında polis, yoğun güvenlik önlemi alırken yerli ve yabancı çok sayıda kişi yerde yatan
eylemcilerin fotoğraflarını çekti.
Grup adına açıklama yapan Ozan Emre Erdemir, "Bu coğrafyada 40 yıldır bir savaş sürüyor. Bu savaşın en ağır bedellerini gençler ödüyor. Savaş süresince 40 bin insan hayatını kaybetti. 3 bin 500 köy boşaltıldı. Açılım dediler, barış olacak dediler ama gördük ki barış heyeti tutuklanmaya başladı. Siyasi partiyi kapattılar. Açılım dediler halkın seçilmiş oylarıyla seçilen belediye başkanlarını tutukladılar. Açılım, barış böyle olmaz. Operasyonla, tutuklamayla barış olmaz. Bomlar yağdırmakla olmaz. Polise taş
attığı için tutuklanan 4 bin tane çocuk var. 4 bin çocuk cezaevinde.bu savaşta Türkler Kürtler ölüyor. Analar ağlıyor" dedi.
Terör sorununun ancak diyalogla çözülebileceğini kaydeden Erdemir, "Bu coğrafyada ateşkes yapıldı bir taraf tarafından ancak ateşkese rağmen tutuklamalar devam etti. Çatışmalı ortam günden güne artmaya başladı. Milliyetçi rüzgarlar esmeye başladı. Biz halkların kardeşliğinden barıştan yanayız. Ölüm değil çözüm istiyoruz. Bu ülkede kirli savaş sürdükçe platform olarak mücadelemiz devam edecek" şeklinde konuştu.
Grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.