'Susması gereken tek unsur silahlar'

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, "Türkiye'de bugün susması gereken yegane unsur silahlardır. Bunun yolunu bulmak zorundayız” dedi.

'Susması gereken tek unsur silahlar'
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner “İnancımız odur ki bugünkü gibi zor koşullarda bizim konuşmamız önem taşır. Konuşmayı sürdürmeliyiz. Türkiye’de bugün susması gereken yegane unsur silahlardır. Bunun yolunu bulmak zorundayız” dedi.

İstanbul’da gerçekleştirilen TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısında konuşan Boyner, toplumsal birliği sağlayacak adımların sivil inisiyatif harekete geçirilerek, her kesimden sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte şiddeti kesinkes reddeden bir platformda ortak çözümler aramaya başlanması gerektiğini söyledi. Boyner “Şiddete karşı, terörün mantığına karşı yek vücut direnmeliyiz. Bu direnci duru, net söylemlerimizle, barışçıl duruşlarla pekiştirmeliyiz. Kısacası hayatlarımızı , geleceğimizi, dirliğimizi şiddet severlerin eline rehin vermemeliyiz” dedi.

TUTUKLAMALAR ÜZÜCÜ

TÜSİAD Başkanı Boyner “Gelecek vizyonumuzu yitirmenin sıkıntılarını yaşıyoruz” dedi. Açılım konusuna da değinen Boyner “Açılımın kötü yönetilmesi, içeriğinin tanımlanmaması, hayal kırıklığı yaratmış olması ve hatta son dönemde tutuklamalar, üzücüdür, moral bozucudur” diye konuştu.

Boyner, ancak bu unsurların hiçbirinin şiddete başvurmayı, terör yoluyla toplumu bölmeyi, gencecik masum insanların öldürülmesini meşru kılmayacağını, haklı çıkarmayacağını ifade ederek, şunları söyledi: “Şiddet siyasetin inkarıdır. Siyaseti yok eder ve herkesi terörün düşmanlaştırıcı, nefret yayıcı mantığına teslim eder, buna izin veremeyiz. Türk siyasetinin en büyük zaaflarından biri kritik dönemlerde diyalog kapılarının kapalı tutulmasıdır. Eski alışkanlıklara, sıfır toplamlı oyun mantığına teslim olmadan mutabakat zemini hazırlanması şarttır. Terörle mücadele kararlılıkla sürmelidir ancak bu mücadele tüm vatandaşların temel hak ve özgürlüklerinin korunacağı tehlikeli fay hatlarının harekete geçmemesi için azami dikkatin gösterildiği bir ortamda yapılmalıdır.”

SÜRECE SEKTE VURULDU


Boyner, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kürt açılımının neden kamuoyundaki ilk destek düzeyini kaybettiğini, giderek ülkedeki kutuplaşmayı arttırıcı bir nitelik kazandığını da iyice düşünmek zorundayız. Bir yanıyla, açılımın içeriğinin bir türlü tanımlanmaması sürece sekte vurdu.”

Boyner, Türkiye’nin istikrarını otoriterlikle değil, laik ve demotratik bir düzenle sağlayabileceğini ifade etti. Boyner hukuk konusunda ise, hukukun siyasetin siyasetin uzantısı olarak görülmesinin de kabul edilebilecek bir durum olmadığını savundu.


Kaynak: İnternethaber