Sendikalar KTHY özelleştirmesini protesto etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde sendikalar Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) ile Atlasjet arasındaki ortaklık anlaşmasını protesto etti. Türkiye'nin L

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde sendikalar Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) ile Atlasjet arasındaki ortaklık anlaşmasını protesto etti. Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünde açıklama yapmak isteyen göstericilere polis izin vermedi.

Sabah KTHY önünde toplanan sendika üyesi çalışanlar Kuğulu Park'a yürüdü Buradan Meclis önüne giden eylemciler, karşılaştıkları yoğun güvenlik önlemleri üzerine eylemini Şehitler Abidesi önünde gerçekleştirdi. Sendikalar daha sonra Maliye bakanlığına yürüyerek bakanlık önüne siyah çelenk bıraktı. Bu sırada Bakanlığa girmek isteyen eylemcilerle polis arasında gerginlik yaşandı.

Eylemciler yürüyüş esnasında AK Parti ve KKTC'de iktidarda bulunan Ulusal Birlik Partisi (UBP) aleyhine slogan attı; AK Parti'ye 'faşist'; UBP'ye de 'işbirlikçi' yakıştırması yaptı. Eylemcilerin "Vur vur inlesin Erdoğan dinlesin" sloganları dikkat çekti

Bu arada, Hava-Sen Başkanı Buran Atakan ile kendilerine destek veren 4 sendika temsilcisi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmek üzere, Türkiye'nin Lefkoşa Büyük elçiliğine bir mektup takdim etti. Mektupta, T.C. Sivil Havacılık İdaresi'nin bugün öğleden itibaren KTHY'nin uçuşlarına yeniden izin vermesi talep edildi.