Şehitlik gezisindeki kazada ölen öğrenci, annesinin yanına defnedildi

Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Sakarya'dan, Kütahya'nın Altıntaş ilçesine bağlı Zafer Tepe Çalköy Şehitliği ile Dumlupınar Şehitliği'ni gezmek için

Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Sakarya'dan, Kütahya'nın Altıntaş ilçesine bağlı Zafer Tepe Çalköy Şehitliği ile Dumlupınar Şehitliği'ni gezmek için Kütahya'ya giden öğrencileri taşıyan aracın devrilmesi sonucu hayatını kaybeden ilköğretim okulu öğrencisi Emine Efiloğlu, toprağa verildi. Efiloğlu, 6 ay önce ölen annesinin yanına defnedildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell işbirliğiyle başlatılan "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında 22 Haziran'da Sakarya'dan Afyonkarahisar'a giden öğrencileri, Kütahya'daki Zafer Tepe Çalköy Şehitliği ile Dumlupınar Şehitliği'ne götüren belediyeye ait midibüsün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 3 öğrenciden biri olan Emine Efiloğlu, son yolculuğuna uğurlandı.

Fındıklı İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi olan Özkurt için Sakarya'nın Söğütlü ilçesi Fındıklı köyünde cenaze töreni düzenlendi.

Küçük kızın cenazesi, evinden alınarak köy camisine getirildi. Buradaki törene Sakarya Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Söğütlü Kaymakamı Adil Karataş, Sakarya Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan, baba Yusuf Efiloğlu, yakınları, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cuma namazının ardından Sakarya Müftüsü Sinan Cihan'ın kıldırdığı cenaze namazı sonrasında Efiloğlu'nun cenazesi köy mezarlığına götürüldü. Küçük kızın cenazesi 6 önce ölen annesi Nazmiye Efiloğlu'nun mezarının yanına defnedildi.

"Gönül Köprüsü" projesi kapsamında Sakarya'dan Afyonkarahisar'a giden 200 öğrenciden bazıları Kütahya'nın Altıntaş ilçesine bağlı Zafer Tepe Çalköy Şehitliği ile Dumlupınar Şehitliği'ni gezmek için Kütahya'ya geçmişti. Öğrencileri taşıyan Şuhut Belediyesi'ne ait 03 Y 6709 plakalı midibüsün, Dumlupınar - Afyonkarahisar karayolunun 2. kilometresinde devrilmesi sonucu 3 öğrenci hayatını kaybetmiş, 15 öğrenci de yaralanmıştı