Şampiyon diz çöktü - Afrika2010

2006’nın kralı İtalya, Slovakya’ya yenilerek kupaya ilk turda veda etti



2006’nın kralı İtalya, Slovakya’ya yenilerek kupaya ilk turda veda etti

Maviler, A.Gücülü Vittek’in 2 golü ile şok yaşadı. Di Natale umutlandırdı ama Kopunek bitirici darbeyi vurdu. Quagliarella’nın son çabası yetmedi. Fransa’nın ardından son şampiyon da kupa dışında kaldı

Son Dünya Şampiyonu İtalya, favori olarak çıktığı Slovakya maçını kaybederek, Yeni Zelanda’nın bile gerisinde kaldı ve grup sonuncusu olarak veda etti: 2-3. 25’te ceza sahası dışında topla buluşan Vittek, kaleyi görür görmez yerden sert vurdu: 1-0. 73’te Hamsik, sağdan yerden pasını attı, ön direğe koşan Vittek 2-0 yaptı. 81’de İaquinta’nın muhteşem ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Maggio’nun şutunu kaleci kurtardı, ancak Di Natale boş kaleye topu gönderdi. 89’da Kopunek, skoru 3-1 yaptı. İtalya, 90+2’de Quagliarella ile 25 metreden skoru 3-2’ye getirdi ancak bu gol yeterli olmadı. 

İtalya’nın ipini Vittek çekti

Slovakya, İtalya’yı devirip 2. tur vizesi alırken, Ankaragücülü Robert Vittek attığı 2 golle maça damgasını vurdu. Başkent ekibinin kupa öncesi bonservisini aldığı 28 yaşındaki Slovak yıldız, İtalya’ya 2 gol atarken, rakip savunmayı adeta dağıttı. Takımının F Grubu’nda oynadığı üç maçta attığı 4 golün üçünde imzası olan Vittek, maçın da adamı seçildi. Fenerbahçe’nin yeni transferi Stoch da dün Slovakya’da ilk 11’de sahaya çıktı. Genç yıldız, başarılı bir futbol sergilerken, gol atamadı ama galibiyette pay sahibiydi. Bu arada, Di Natale’nin golünden sonra ortalık karıştı. Kaleci Mucha, Quagliarella’ya yumruk attı; hakem sarı kartla geçiştirdi.

Çizme karıştı, Lippi istifanın eşiğinde

Çizme basını, hezimet sonrası teknik patron Lippi ve futbolcuları topa tuttu. İşte başlıklar: “Utançla eve döndük...” “Lippi suç sende...” “Asla bu kadar kötü oynamamıştık...” “İtalya bu ne utanç!” “Elendik; hem de grup sonuncusuyuz...” “Küçük İtalya kupadan elendi...” Lippi de “Tüm sorumluluğu alıyorum” diyerek istifa sinyali verdi.


Star Gazete