Kılıçdaroğlu Alanya'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sıra, Recep beylerin düzenini bozmaya geldi" dedi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere Antalya'ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alanya mitinginde yaptığı konuşmaya, "Recep Bey'in ezberi bozuldu" diye başladı.
Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada şöyle konuştu: "Sizin sesiniz Ankara'ya gidecek, onun kimyası bozulacak ama şu an Recep beylerin düzenini bozmaya sıra geldi. Öyle fakir fukara edebiyatı yapacaksın, 'ben okula giderken ayağımda yırtık ayakkabı' vardı diyeceksin ondan sonra iktidarda palazlanıp villada oturacaksın.Ondan sonra da benim aldığım aylık yani 10 bin TL yetmiyor diyeceksin. Size soruyorum sen ayda 10 bin TL ile geçinemiyorsun peki bu emekli ayda 600 TL ile nasıl geçinecek. Onun için sandık
önümüze geliyor."
TERÖRÜ BAŞTAN SONA LANETLEMELİYİZ
Geçmişte CHP'ye kızgın olanlar bulunduğunu söyleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Artık Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullar nedeniyle önümüzdeki seçimlerde herkes sandığa gidecek. Her yurtsever önümüzde halkın iktidarını kurmak için mücadele edecek ve etmeye söz vermelidir. Artık bu güzel coğrafyada terörü bitirmeliyiz. Terör çok ciddi bir sorun olarak duruyor. İstanbul'da geçen gün patlama oldu 17 yaşında Buse'yi kaybettik. Dün Elazığ'da 70 yaşındaki Şerife teyzeyi kaybettik. Terörü
baştan sona lanetlemeliyiz. Hiçbir inanç bu insanların ölümüne gerekçe oluşturamaz. O nedenle terörü lanetleyeceğiz ve teröre destek veren bütün unsurları karşımıza alacağız. Biz siyasette etnik kimliği ve inancı esas almıyoruz."
TÜRKİYE'DE SİYASET GENÇLEŞİYOR
Siyasetin konusunun işsizlik ve gelir dağılımını düzeltmek olduğunu anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'de artık siyaset gençleşiyor. Gençleri ve kadınları siyasetin odak noktasına getireceğiz. İşsizlik konusu herkesin yüreğini yakıyor. Recep Bey her üniversiteyi bitiren iş bulacak diye bir konu yok diyor. Recep Bey işsizliği nasıl önleyeceksiniz? 8 yıldır bu ülkeyi yöneten, 8 yıldır işsizliğe çare bulamayan bir insan, bu saatten sonra işsizliğe çare bulabilir mi?."
ÇİFTÇİNİN HALİ NE OLACAK
Konuşmasında Alanya'ya gelirken Serik ilçesinden geçtiğini belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ne olacak bu çiftçinin hali? Serik'te bir dönem pamuk vardı. Şimdi Serik pamuk ekmiyor çünkü Yunanistan'dan pamuk alıyoruz. Biz birileri para kazansın diye politika oluşturursak olmaz. Biz siyasette bulunduğumuz süre içerisinde hiçbir zaman zenginleşmeyeceğiz ve havuzlu villalarda oturmayacağız dedik. Önce halk zenginleşecek diyoruz. Halkın zenginleşmediği sadece siyasetçinin zenginleştiği ortamda
sağlıklı bir demokrasi gelişemez."
CHP'nin, oy versin vermesin bu ülkede herkese hizmet götüreceğini belirten Kılıçdaroğlu, bunun CHP'nin boynunun borcu olduğunu söyledi. Hizmeti halk için yapacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Biz mağrur olmayacağız halka hükmetmeyeceğiz. Halka hizmet etmek için geleceğiz. Temel hedefimiz budur" dedi.
Recep bey ve çiftçinin arasının iyi olmadığını anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Recep Bey Mersin'de bir çiftçiye 'Al ananı da git' demişti. Alanya Meydanında anamızı alacağız, babamızı, bacımızı, kardeşimizi, komşumuzu alacağız ve sandığa gideceğiz. Recep Bey'e ders vereceğiz. Sizle beraber iktidara koşacağız."