Kemal Kılıçdaroğlu Antalya'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konyaaltı Belediyesi tarafından yaptırılan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi

Kemal Kılıçdaroğlu Antalya'da
Konyaaltı Belediyesi tarafından Çakırlar bölgesinde yaptırılan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve çok sayıda milletvekili ve Antalyalının katıldığı tören ile yapıldı.
Törenin açılışında konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı'nın 15 yıl öncesinde 4 köy ve altyapı sorunları olan bir bölge olduğunu belirterek, "Doğup büyüdüğüm, portakal topladığım bu topraklara vefa borcumu, belediye başkanlığı dönemimde Konyaaltı'nı bir şehir yaparak ödemeye çalıştım. 'Değişimin yaşandığı kent Konyaaltı' sloganı ile halkın desteği ile verdiğimiz bütün sözleri hayata geçiriyoruz." dedi.
Böcek, açılışı yapılan merkezde 140 köpeğin bakımının yapıldığını ancak bu sayının artacağını sözlerine ekledi.
Törendeki konuşmasına 'Sunucu arkadaş öyle bir tanımlama yaptı ki ben de şaşırdım' diyerek başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben sizin Kemalinizim. Sıradan, düzgün olmaya çalışan bir insanım. Yüce olan halkımızdır. Büyük olan da halkımızdır. Halkımızın önderleri vardır ama bu önderleri seçen de halkımızdır." ifadelerini kullandı.
Türkiye'de doğruları söylemeyen siyasetçileri ödüllendirerek başbakan yaptıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bunu beddua ederek çözemezsiniz. Burada yapacağımız bir şey var. Kentli olmak bilinçli olmak demektir. Kentli olmak neden bu ülkede aç insanlar var demektir. Kentli olmak aynı zamanda milliyetçi olmak demektir. Milliyetçi olmak ise kafatasçı olmak değildir, milliyetçi olmak kendi ulusunun çıkarlarını korumak demektir." dedi.
Kentli olmanın getirdiği bazı özellikler olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye Avrupa'nın en büyük otobüs üretim merkezidir. Ama bizim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kendi ülkesindeki otobüsleri almadı, tanesine 1 milyon 200 bin euro ödeyerek Hollanda'dan otobüs aldı. Ortada çok garip bir sorun vardı. Sorun Hollanda düz bir ülkedir. Onlar da hep dağ özlemi çekerler. Hollandalılar otobüsleri kendi ülkelerine yapmışlar. Ama İstanbul 7 tepeli. İstanbul'a otobüs aldınız ama otobüs yokuş
çıkmıyor. Dünyanın en pahalı hurdalığına sahibiz şu anda. Biz bunu söyledik ne oldu? İşte kentli olmak burada başlıyor. Bunu batıda herhangi bir anakent başkanı yapsa seçilemez, bırakın seçilmeyi siyasete girmeye yüzü olmaz" dedi.
Kılıçdaroğlu, "Temiz siyasete özlem duyuyorsanız, parlamentoda düzgün insan olmasını istiyorsanız kentlilik bilinci ile oy kullanmanız gerekiyor" dedi.
Kılıçdaroğlu, açılışın ardından merkezi gezerek bilgi aldı.
(SE-EA-Y)