Hamburger Diplomasisi

ABD Başkanı Barack Obama, ağırladığı Rusya Devlet Başkanı Dmitry Medvedev'e hamburger ısmarladı.

ABD Başkanı Obama ve Rus mevkidaşı Medvedev dün ö

ABD Başkanı Barack Obama, ağırladığı Rusya Devlet Başkanı Dmitry Medvedev'e hamburger ısmarladı.

ABD Başkanı Obama ve Rus mevkidaşı Medvedev dün öğle yemeklerini bir hamburgercide yedi. Medvedev'i konuk eden Obama öğle yemeğini Beyaz Saray yerine bir hamburgecide yemek isteyince ikili Beyaz Saray'a yaklaşık 10 dakika uzaklıktaki Ray's Hell Burger'ın yolunu tuttu.

Müşterilerin şaşkın bakışları ve sevgi gösterileriyle hamburgerciye giren ikili menülerini seçtikten sonra bir süre burada bulunanlar ile sohbet etti. Hamburgercide Obama çedar peyniri, soğan, marul, domates ve turşunun bulunduğu menüyü tercih ederken Medvedev de çedar peynirli, soğanlı, acı biberli ve mantarlı hamburger yedi. İki lider patates kızartmalarını da paylaştı.

Beyaz Saray'a dönen ikili daha sonra ortak bir asın toplantısı düzenledi. Obama, Amerikalı müzakerecilerden Rusya'nın Dünya Ticaret Örgütü'ne (DTÖ) üyeliği konusundaki görüşmelerin hızlandırılması talebinde bulunacağını belirterek ''Rusya'nın yeri DTÖ'dür" dedi.

Görüşmede Kırgızistan konusunun da ele alındığını belirten Obama, bu ülkeye insani yardım koordinasyonu konusunda Rusya ile anlaştıklarını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Medvedev de, etnik çatışmalara sahne olan Kırgızistan'a barış gücü askerleri göndermeyi planlamadıklarını söyledi.

Obama ve Medvedev bir süre de Beyaz Saray'dan yürüyerek çıkıp karşıdaki parkta da gezdiler.