Genç çifti sel suları yuttu

Kocaeli'nin Gebze ilçesi, İstanbul ve Alanya'da gece aniden bastıran etkili sağanak, sele neden oldu. Gebze'de otomobiliyle sel sularına kapılan Özgür Doğan can verdi. Doğan'ın yanında bulunan eşi Esin ise hala kayıp

Marmara bölgesinde yaşam, dün gece saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yüzünden yine felç oldu. Yağışlar, özellikle İstanbul Tuzla, Gebze, Çayırova ve Kocaeli'de etkili oldu. Sel suları Kocaeli'de genç bir çifti yuttu.
Gebze'de yağmur sıraında Sazlık Deresi taştı. Bu sırada Özgür Doğan isimli şahsın kullandığı 34 EK 8351 plakalı otomobil, sel sularına kapıldı. Kurtarma ekipleri, derenin denize döküldüğü yerde, Özgür Doğan'ın cansız bedenine ulaştı. Olay sırasında Doğan'ın yanında bulunan eşi Esin Doğan'ın ise tüm aramalara rağmen bulunamadığı ve hala kayıp olduğu açıklandı. Olayı öğrenen genç çiftin yakınları, sinir krizleri geçirdi.
İTFAİYE KURTARDI
Bu arada Çayırova'da bir çok sitenin önünde yağışlar nedeniyle göletler oluşması üzerine binalardaki vatandaşlar itfaiyenin yardımıyla dışarı çıkabildi. Gebze Bayramoğlu'nda D-100 karayolu su baskını nedeniyle bir süre trafiğe kapanırken, vatandaşlar sele kapılmamak için kamyonların damperlilerine çıkarak kurtuldu. Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü ise Sazlık deresinin taşmasıyla 12 dakikada sular altında kaldı. O sırada binanın laboratuvarıda bulunan personel, itfaiyenin kepçeleriyle kurtarıldı.
18 KİŞİ MAHSUR KALDI
İstanbul Tuzla'daki Aydınlı, Şifa, İstasyon ve Mimar Sinan mahallelerindeki pek çok ev ve iş yerlerinin zemin katları, aniden bastıran yağmur sularıyla doldu. Kısa sürede kullanılamaz hale gelen binalarda biriken su, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin yanı sıra vatandaşların çabasıyla boşaltılmaya çalışıldı. Gece boyunca 26 araç, 58 motopomp ve 76 personel görev yaptı. Yağışlar nedeniyle ev ve iş yerlerinde mahsur kalan 18 kişi, itfaiye tarafından kurtarıldı.
Alanya'da ise yağmur ve şiddetli rüzgar nedeniyle vatandaşlar ve turistler zor anlar yaşadı. Yetkililer, boyu 2 metreye ulaşan dalgalar nedeniyle denizcileri denize açılmamaları; turistleri ve yerli halkı da denize girmemeleri konusunda uyardı.

Esin Doğan hala bulunamadı

Doğan çifti, yağmura otomobillerinde yakalandı. Bir anda taşan dere genç çiftin bulunduğu otomobili adeta yuttu. Korkunç olayda Özgür Doğan ölürken, eşi Esin Doğan ise kayboldu.


Yeni Şafak