Erzincan'daki Terör Operasyonu

Erzincan'da bir eve düzenlenen operasyonda ölü olarak ele geçirilen iki teröristin yanlarında getirdikleri çok sayıda örgütsel dökümanı ateşe verdikten sonra kaçmak istedikleri öğrenildi.

Erzincan'daki Terör Operasyonu
Alınan bilgiye göre dün gece geç saatlerde Erzincan-Sivas karayolunun 14. kilometresindeki Hürrempalangası köyüne gelen iki erkek terörist, yaylada çobanlık yapan A.K.'nın evine girerek saklanmak istedi. Sabah saatlerinde jandarma ve özel harekat polislerinin operasyon düzenlenmesi üzerine paniğe kapılan teröristler güvenlik güçlerinin birçok kez yaptığı "teslim ol" çağrısına ateş açarak cevap verirken, evde bulunan çok sayıda örgütsel dökümanı da imha etmek için ateşe verdi.
Bir süre sonra alevlerin yükseldiği evden kaçma planı yapan teröristler evin arkasında bulunan pencereden iki adet el bombasını atarak kendilerini dışarı attı. Evin çevresinde tedbir alan güvenlik güçlerinin anında müdahalesi ile iki erkek terörist ölü olarak ele geçirildi. Çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ederken, imha edilmek istenilen bir çok örgütsel doküman da kurtarıldı. Erzincan ve çevresini kullanarak Karadeniz Bölgesi'ne geçmeyi amaçladıkları öğrenilen teröristlerin sakal tıraşlı ve iyi
giyimli oldukları da öne sürüldü.