Yalova Sular Altında

Yalova'da gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış, kentte su baskınlarına neden oldu

Yalova'da gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış, kentte su baskınlarına neden oldu. İstanbul, Fatih ve Yaşar Okuyan Bulvarı sularla kaplanırken, esnaf ve vatandaşlar ev ve iş yerlerine dolan suları kovalarla boşaltmaya çalıştı.
Yalova'da sağanak yağış hayatı felç etti. Gece 02.30 sularında şiddetlenen yağış, kısa sürede cadde ve sokakları kapladı. İlin ana arterleri de su baskınından nasibini aldı. İstanbul, Fatih ve Yaşar Okuyan Caddeleri sularla kaplanırken, buralarda bulunan iş yerlerini de su bastı. Mallarını kurtarmak isteyen esnaf, kovalarla suyu tahliye etti. Bazıları ise tuğlalarla dükkanlarının önüne bariyer kurmaya çalıştı. Zemin katlardaki evleri su basarken, vatandaşların eşyalarında maddi zarar meydana geldi.
Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, gece Yalova'da dolaşarak durum hakkında bilgi aldı.
Öte yandan Yalova Sebze Meyve Hali de sular altında kaldı. Kabzımallar paçalarını sıvayarak dizlerine kadar yükselen sularda yürümek zorunda kalırken, bazı vatandaşlar da kendini hali dolduran sulara bırakıp yüzerek eğlendi.
Bu arada Yalova'nın Kazımiye köyü ve Koruköy beldesinde sular altında kalan yüzlerce serada bulunan ürünler de zarar gördü.