Wimbledon'da rekor kırıldı

Dünyanın önemli tenis turnuvalarından biri olan Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tarihi bir maç yaşanıyor. Dün başlayan Fransız Nicolas Mahut ile ABD'li

Dünyanın önemli tenis turnuvalarından biri olan Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tarihi bir maç yaşanıyor. Dün başlayan Fransız Nicolas Mahut ile ABD'li John Isner arasındaki maç 10 saat sürdü. 10 saat süren maç 59- 59 berabere olduğundan tamamlanamadığı için bugüne ertelendi.

Böylece Isner ve Mahut arasındaki maç tenis turnuvasında en uzun süren maç olarak tarihe geçti. En son 2004 yılında yapılan bir tenis turnuvasında oynanan bir maç 6 saat sürmüştü. Tarihi maçta birbirine üstünlük sağlayamayan taraflar, havanın kararması nedeniyle ertelenen maç için bugün tekrar karşı karşıya gelecek.

İngiliz basınında yapılan yorumlarda her iki tarafın da gösterdikleri müthiş performansla maçın gerçek galibi olduğu belirtiliyor. Maçtan sonra bir açıklama yapan ABD'li tenisçi John Isner, "Nicolas Mahut çok iyi performans sergiliyor, ben de çok iyiyim. Ama bir kişi kazanacak." dedi.

İlk seti 23 numaralı seri başı Isner 6-4 kazanırken, sonraki iki seti Mahut 6-4 ve 7-6 kazandı. Son sette 59-59 berabere giden maç, havanın kararması nedeniyle hakem tarafından bugüne ertelendi.