Samsun'da Dilenci Operasyonu

Samsun'da trafik ışıklarında duran araçların sürücülerinden zorla para istedikleri öne sürülen 3 kişi, zabıta ekiplerince yakalandı.

Zabıta ekipleri, Karadeniz Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir benzinliğin önündeki ışıklarda vatandaşlardan zorla para toplayarak geçimini sağlayan Cevat A. (57) ile zorla dilencilik yaptırıldıkları ileri sürülen Şerif İltan (46) ve Bayram Albayrak'ın peşine düştü. Yine iş başındayken zabıta ekiplerini görünce yakalanacaklarını anlayan dilenciler, İstasyon Mahallesi'nin ara sokaklarına kaçtı. Kısa bir kovalamacanın ardından yakalanan dilenciler, İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne
getirildi. Tutanak için ifadelerine başvurulan dilencilerden Bayram Albayrak ve Şerif İltan, kendilerinin Cevat A. tarafından dilencilik yapmaya zorlandıklarını ileri sürdü.
İfadeler sonucu dilencilerin Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan benzinliğin önündeki ışıklarda araçlardan zorla para topladıkları, aldıkları paralarla içki aldıkları, devamlı aynı işi yaparak çevreyi rahatsız ettikleri, Cevat A. isimli şahsın diğer iki kişiyi dilendirdiği, Şerif İltan isimli şahsın daha önce birkaç suça daha karıştığı tespit edildi. Daha sonra Gazi Polis Merkezi'ne götürülen dilenciler, yapılan sorgulamanın ardından serbest bırakıldı.
İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Yunus Sandallı, dilenciliğin bir meslek haline getirildiğini, İlkadım'da dilenci kalmayana dek operasyonların artarak devam edeceğini söyledi.