İskenderun'a teröre ortak tavır

Hatay'ın İskenderun ilçesinde belediye ve parti başkanları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri bir araya gelerek terör olaylarını kınadı.

İs

Hatay'ın İskenderun ilçesinde belediye ve parti başkanları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri bir araya gelerek terör olaylarını kınadı.

İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Derneği'nde bir araya gelen İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, AK Parti İlçe Başkanı Musa Kurşun, CHP İlçe Başkanı Nihat Karpuz, MHP İlçe Başkanı İbrahim Gül, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Fevzi Mercanoğlu, ortak bir açıklama yaparak terörü lanetledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Yusuf Civelek, hainleri sevindirmemek için şehitlere yakışır bir şekilde birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Civelek, "İskenderun bir şehit, Hatay iki şehit haberiyle daha sarsıldı. İstanbul Halkalı'da asker taşıyan bir minibüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamada İskenderun'dan Jandarma Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik ile Erzin'den Uzman Çavuş Uğur Ekiz hayatını kaybetti. Acımız büyük." dedi.

27 yıldır yaşanan bu acıları artık sıradan olaylar gibi kabullenemeyeceklerini dile getiren Civelek, ülkenin güvenliği, barışı, huzuru, birliği ve bütünlüğüne; evlatlarının ve askerlerinin canlarına yönelik tehditlere halkın daha fazla tahammülünün kalmadığını vurguladı. Terörle mücadelede cesur ve kararlı olunması gerektiğine dikkat çeken Civelek, "Terör konusu ülkemiz ve halkımız için tehdit olmaktan çıkarılmalıdır. Bu sorunu çözecek güç, bizler ve bizlerin kararlılığıdır. Hainleri sevindirmemek için şehitlerimize yakışır bir şekilde birlik ve beraberlik içerisinde, onları kalplerimizde yaşatacağız." diye konuştu.