Emine Nine Protez Bacağa Kavuştu

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde kangren nedeniyle sol bacağını kaybeden 76 yaşındaki Emine Kalkan'a protez bacak takıldı.

Kale Mahallesi'nde yalnız yaşayan 76 yaşındaki Emine Kalkan, yakalandığı hastalık nedeniyle kangren olan sol bacağını kaybetmişti. Kangren olan sol bacağı Çermik Devlet Hastanesi'nde yapılan başarılı ameliyatla kesilen ve yaklaşık 40 gün tedavi gördükten sonra taburcu edilen Emine nine, eşini 30 yıl önce kaybettiğini, bu evlilikten hiç çocuğu olmadığını belirtmişti. Kale Mahallesi'nde ayda 30 liraya kiraladığı tek odalı toprak bir evde yoksulluk ve sefalet içerisinde hayatını sürdürmeye çalışan yaşlı
kadın, sol bacağının kangren olması yüzünden yapılan ameliyatla dizinden kesildiğini dile getirmişti.
Yaşlı kadınla ilgili yerel bir gazetede çıkan haber üzerine harekete geçen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Emine ninenin sol bacağına protez bacak taktırdı. Emine ninenin daha rahat koşullarda yaşamını sürdürmesi için kendisine yeni bir ev kiralanması ve kirasının Kaymakamlık tarafından karşılanması talimatını veren Kaymakam Nesim Babahanoğlu, Emine ninenin her türlü ihtiyacını karşılayacaklarını ve her konuda destek olacaklarını belirtti.