Cihan Haber Ajansı Gündemi

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında İstanbul'daki Harp Akademileri Komutanlığı'nda toplanacak. (13.00)

Devle

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında İstanbul'daki Harp Akademileri Komutanlığı'nda toplanacak. (13.00)

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, İran Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Abdulrıza Sheykholeslamı ve beraberindeki heyet ile Başbakanlık Merkez Binada'da görüşecek. Yılmaz, akşam saatlerinde de MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan'ı kabul edecek. (09.30/19.00)

Uluslararası 5. Irak ve Komşu Ülkeler Fuarı, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımıyla açılacak. (12.00)

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)'nun konuğu olarak İstanbul'a gelen eski Rusya Başbakanı Yevgeniy Primakov, Türkiye-Rusya ilişkilerinin masaya yatırılacağı toplantıya katılacak. (11.30)

TÜSİAD'ın, 2010 yılı ilk Yüksek İstişare Konseyi toplantısı, Çırağan Sarayı'nda gerçekleşecek. (09.30)

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in Gençlik Parkı'na dikilen heykelinin açılışını TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile Kazakistan Parlamentosu Meclis Başkanı Oral Muhamedjanov birlikte yapacak. (17.00)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kazakistan Kültür Bakanı Muhtar Kul-Muhammed ile görüşecek. (16.00)

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Meclis'te basınla sohbet toplantısı düzenleyecek. (11.30)

Türkiye Ziraatçılar Derneği'nin 61. Kuruluş Yıldönümü ve geleneksel TZD ödüllerinin dağıtımı için tören düzenlenecek. (13.00)

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret edecek. (14.00)

Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi Bursa'da başlıyor. 22 ülkeden bin 600 kişinin katılacağı kongre Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (AKKM)'inde yapılacak. (09.30)

Irak'ta Türk askerinin başına çuval geçirten ABD'li General David Petreaus, Türk birliklerinin de içinde bulunduğu Afganistan'daki güçlerin komutanı oldu.

AVRASYA FEED

'Uluslararası Silahsızlanma Konferansı' Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta yapılıyor. Konferansa, AGİT Dönem Başkanı ve Kazakistan Dışişleri Bakanı Kanat Saudabayev başta olmak üzere çok sayıda temsilci katılıyor.

SPOR

Beşiktaş, yeni sezonun hazırlıklarına bugün yapacağı çift antrenmanla başlayacak. (10.00 / 18.00)

2010 Dünya Kupası'nda E ve F Grupları'nda 3. maçlar da tamamlanacak. F Grubu'nda Slovakya-İtalya, Paraguay-Yeni Zelanda ve E Grubu'nda da Danimarka-Japonya ile Kamerun-Hollanda karşılaşmaları oynanacak. (17.00 / 21.30)