Almanya'nın Mesut'u var

Mesut Özil, D Grubu'nda Almanya'yı Gana karşısında galibiyete taşıdı: 1-0. Mağlup ettiği rakibiyle birlikte ikinci tura adını yazdıran Panzerlerin son 16'daki rakibi ise C Grubu'...



Mesut Özil, D Grubu'nda Almanya'yı Gana karşısında galibiyete taşıdı: 1-0. Mağlup ettiği rakibiyle birlikte ikinci tura adını yazdıran Panzerlerin son 16'daki rakibi ise C Grubu'nda ABD'nin ardında kalan İngiltere oldu. 'Erken final', 27 Haziran'da saat 17.00'de oynanacak.

2010 Dünya Kupası D Grubu'nda Gana ile Almanya karşılaştı. Johannesburg'daki 88 bin seyirci kapasiteli Soccer City Stadı'nda oynanan mücadeleyi Almanya 1-0 kazandı. Panzerlere galibiyeti getiren golü Türk asıllı futbolcu Mesut Özil kaydetti. Bu galibiyetin ardından puanını 6'ya yükselten Almanya, grubu lider tamamladı ve C Grubu'nun ikincisi İngiltere ile eşleşti. Gana'nın rakibi ise C Grubu'nun birincisi ABD oldu. Hızlı başlayan maçın en önemli ilk gol fırsatını Gana 24. dakikada forvet oyuncusu Gyan Asamoah ile değerlendiremedi. Ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kalan Asamoah, istediği gibi bir vuruş yapamayınca takımını öne geçirmeyi başaramadı. Bu pozisyondan bir dakikada sonra Mesut Özil, savunma arkasına atılan topu ceza alanında yakaladı. Kaleci ile baş başa kalan Mesut, Kingson'u geçemedi. İlk yarının geri kalan bölümünde iki takım da gol bulamayınca soyunma odasına golsüz beraberlikle gidildi. İkinci 45 dakikanın başlamasıyla birlikte gole ihtiyacı olan Almanya, ataklarını sıklaştırdı. Çok adamla hücuma çıkan Almanya, savunmasında açıklar da verdi; ancak aradığı golü buldu. 60. dakikada ceza sahası yayı içinde topla buluşan Mesut, sol ayağıyla harika bir vuruş yaparak kaleci Kingson'un bakışları arasında topu ağlara gönderdi ve Almanya'yı liderliğe taşıdı.
Gana-Almanya: 0-1
gana: Kingson 5, Pantsil 6, Mensah 4, Mensah 6, Sarpei 7, Annan 6, Kevin-Prince Boateng 6, Ayew 5 (Dk. 90+2 Adiyiah ?), Tagoe 5 (Dk. 64 Muntari 4), Asamoah 5, Gyan 5 (Dk. 82 Amoah ?)
almanya: Neuer 6, Lahm 7, Friedrich 6, Mertesacker 6, Jerome Boateng 5 (Dk. 72 Jansen 4), Müller 6 (Dk. 67 Trochowski 5), Khedira 5, Schweinsteiger 6 (Dk. 81 Kroos ?), Podolski 6, Mesut Özil 8, Cacau 6
GOL: Dk. 60 Mesut Özil
SARI KARTLAR: Ayew / Müller
HAKEMLER: Carlos Simon 7, Altemir Hausmann 7, Roberto Braatz 7 (Brezilya) STAT: Soccer City

Zaman