Önce kadınlar sonra çocuklar

Terör çirkin yüzünü bu kez İstanbul'da gösterdi. Halkalı'da sivillerin de bulunduğu askeri servis aracına düzenlenen bombalı saldırıda 4 asker şehit oldu. Asker eşini  balkonda vuranlar, dün 17 yaşındaki asker kızı Buse'yi aramızdan aldı



Terör çirkin yüzünü bu kez İstanbul'da gösterdi. Halkalı'da sivillerin de bulunduğu askeri servis aracına düzenlenen bombalı saldırıda 4 asker şehit oldu. Asker eşini  balkonda vuranlar, dün 17 yaşındaki asker kızı Buse'yi aramızdan aldı



TSK'nın yaptığı uyarının hemen ardından Şemdinli'de 11 askerimizin şehit edilmesinden sonra acı haber bu kez büyük şehirden geldi. Türkiye, güne Halkalı'da askeri araca düzenlenen bombalı saldırıyla uyandı.  Askeri lojmanlardan saat 07.00'de askeri personeli görev yerlerine dağıtmak için alan sivil plakalı üç otobüs rutin güzergahından hareket etti. Otobüslerin İstanbul Caddesi'nden TEM otoyoluna çıkışına yaklaşık 300 metre kala büyük bir patlama meydana geldi. Bombaya hedef olan konvoydaki üçüncü otobüste büyük hasar meydana geldi.

Saldırıda uzman çavuşlar Mehmet Çağlar Bölük ve Uğur Ekiz ile Uzman Çavuş Ünal Sarıyağ'ın 17 yaşındaki kızı Buse Sarıyağ olay yerinde hayatını kaybetti. 11 kişi yaralandı. Yaralılar  Mehmet Akif Ersoy Hastanesi, TEM Hospital'a kaldırıldı. Astsubaylar Bekir Çelik ile Duran Bayram yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

O ARTIK ATA'SININ YANINDA
Saldırıda yaşamını yitiren 17 yaşındaki Buse Sarıyağ, Halkalı Sabahattin Zaim Lisesi'nde bu yıl 11'inci sınıfa geçmişti. Buse, dün sabah Uzman Çavuş babası Ünal Sarıyağ ile Maslak'taki İstanbul İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde oluşturulan Mehmetçik Dershanesi'ndeki kursa katılmak üzere yola çıktı. Babasının yaralı kurtulduğu saldırıda Buse can verdi. Ondan geriye Facebook'ta oluşturduğu ve Atatürk'e sevgisini dile getirdiği sayfa kaldı. 6 bin 700 üyesi bulunan 'O masmavi gözlere bir kez olsun bakabilmek için nelerimi vermezdim ki' isimli sayfada Buse 'Ayağının tozu olsam o gurur yeter bana Atam' diyordu.

GEDİKTEPE'DEN HALKALI'YA
PatlamanIn ardından Çanakkale'de bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda bir süre dinlenen Başbuğ Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret etti. Yaklaşık 45 dakika hastanede kalan Başbuğ daha sonra olay yerine geçti. Başbuğ yetkililerden saldırıyla ilgili bilgi aldı. Gediktepe'deki terör saldırısının ardından Başbakan Erdoğan'la siperle giden Başbuğ,  dün incelemelerinin ardından açıklama yapmadan ayrıldı.

BARİYERLERE GİZLEDİLER
Parça tesirli ve uzaktan kumandalı bombanın plastik patlayıcılara metal parçalar yerleştirilerek hazırlandığı öğrenildi. Yolun tenha olmasından faydalanan teröristler kimseye görünmeden bombayı bariyerlere yerleştirdi. Yolun bu kesiminde araçların yavaşladığı, saldırganların bu nedenle bombayı bu bölgeye yerleştirdikleri düşünülüyor. Sürücü Neşat Yeni,
40 kilometre hızla ilerlediği sırada araçta birden patlama olduğunu belirterek 'Olayın şokunu atlatınca yaralılara yardımcı olduk. En büyük hasar orta sıralarda meydana geldi. Yaşamını kaybedenler de bu koltuklarda oturuyordu. Araçta 30-35 kişi vardı '' dedi. Saldırıyı PKK ile bağlantılı Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlendi.


Akşam