Maradona: 'Oyuncularımdan özür dileyin'

Dünya Kupası'nda son 16'ya kalan Arjantin'de teknik direktör Diego Maradona, 'bizi eleştirenler, oyuncularımdan özür dilemeli' dedi.

Dünya Kupası'nda son 16'ya kalan Arjantin'de teknik direktör Diego Maradona, "bizi eleştirenler, oyuncularımdan özür dilemeli" dedi. Arjantin, B Grubu'nda oynadığı üç maçı da kazanarak 2010 Güney Afrika'da son 16 takım arasına girdi.

İki kez dünya şampiyonunun ikinci turda A Grubu'nu ikinci sırada bitiren Meksika bekliyor.

Oyuncu olarak kazandığı Dünya Kupası'na bu kez teknik adam olarak ulaşma mücadelesi veren Maradona, "şimdi yolumuz daha da zorlaşıyor. Almanya, İtalya, Brezilya'nın hep kötü oynadığından bahsedilir ama bu takımlar her zaman gruptan çıkıp finale kadar gelirler" dedi.

Maradona, elemelerde kendilerini ağır şekilde eleştirenlerin oyunculardan özür dilemesi gerektiği söyledi:

"Biz işimizi yapıyoruz. İşimiz Arjantin formasını hakkıyla temsil etmek. Bazen yanlış yaptığımız oluyor ama eleştirenlerin de yanlışları. Özür dilemeleri gerek."

Maradona, Yunanistan ile oynadıkları son grup maçına yedi değişiklikle çıktı ama 23 yaşına basmasına iki gün kalan Lionel Messi'yi dinlendirmeyi tercih etmedi.

Arjantin milli takımının tarihinde kaptanlık bantını takan en genç oyuncu unvanını alan Messi, "benim için sıradışı bir deneyimdi, çok özeldi" dedi.

Arjantin'in Yunanistan'ı 2-0 yendiği karşılaşmada golleri Martin Demichelis ve Boca Juniors'ın 36 yaşındaki forveti Martin Palermo attı.

Takımın çok meşhur golcüler listesinde belki de en son sırada yer alan Palermo, kendisini Dünya Kupası kadrosuna alan Maradona'ya minnetar olduğunu belirterek, "ona ve tüm teknik heyete bana güvendikleri için teşekkür ederim. Ben gol atınca takım arkadaşlarım sanki kendileri atmış gibi sevindi" dedi.


CNN Türk