Kayseri Şehidini Uğurluyor (2)

İstanbul, Halkalı'da askeri personeli taşıyan servis otobüsüne yapılan bombalı saldırıda ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden şehit Astsubay Başçavuş Duran Bayram için, memleketi Kayseri'de cenaze töreni düzenlendi

İstanbul, Halkalı'da askeri personeli taşıyan servis otobüsüne yapılan bombalı saldırıda ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden şehit Astsubay Başçavuş Duran Bayram için, memleketi Kayseri'de cenaze töreni düzenlendi.
Hunat Camii'nde binlerce vatandaşın katılımıyla düzenlenen askeri törende dev Türk bayrağı açıldı. Şehit Astsubay Başçavuş Duran Bayram'ın annesi Kudret Bayram bitkin durumda tekerlekli sandalyeyle cenaze törenine katılırken, baba Hüseyin Mutlu ise, "Ağlamayacağım" diyerek taziyeleri kabul etti.
"Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganlar atan binlerce vatandaş ile protokol arasına olumsuz durum yaşanmaması için polis geniş güvenlik önlemi aldı.
Şehit Levent Çetinkaya'nın cenazesinde yaşanan yumruklu saldırı sonrası ilk kez şehit cenazesine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Tereddüt yaşamıyorum. Her zaman şehit ailelerinin yanında olacağım" dedi.
Namazın ardından, şehit Bayram'ın cenazesi askerlerin omzunda top arabasına konuldu. Binlerce vatandaş ve şehidin yakınları, top arabasının arkasından Kartal Şehitliği'ne kadar yürüdü. Bu sırada vatandaşlar ellerindeki Türk bayrakları ile PKK aleyhine slogan attı.
Törene; Vali Mevlüt Bilici, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özden Bayram Argüz, AK Parti milletvekilleri Yaşar Karayel, Mustafa Elitaş, Ahmet Öksüzkaya, CHP Kayseri milletvekili Şevki Kulkuloğlu, askeri ve mülki erkan ve çok sayıda protokol mensubu katıldı.