İskenderunlu şehidi binler uğurladı

İstanbul Halkalı'da terör örgütünün bombalı saldırısında şehit düşen Jandarma Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik, memleketi Hatay'ın İskenderun ilçesinde so

İstanbul Halkalı'da terör örgütünün bombalı saldırısında şehit düşen Jandarma Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik, memleketi Hatay'ın İskenderun ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Çelik'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, sabah saatlerinde askeri hastanenin morgundan alınarak baba evine götürüldü. Yakınlarının gösterilen şehidin tabutu daha sonra ambulansla Kaptan Mehmet Paşa Camisi'ne getirildi. Şehidin eşi Emine Çelik, "Ben sana uzaktan mı bakacaktım? Ağlamıyorum ama canıma son vedamı ediyorum. Ben şehit eşiyim, o vatanı devleti için seve seve canını verdi. Artık kan dökülmesini istemiyorum. Ocaklara düşen ateş son bulsun. Bizimki son olsun. Teröristleri davul zurna ile ülkeye getireceklerine bizim halimize baksınlar. Daha çok gençti, 31 yaşındaydı. O bir fidandı bir çınardı ama yıkıldı. Melek oldu uçtu." dedi.

Şehidin annesi Sena Çelik ise tören boyunca göz yaşı akıttı. Vatandaşlar, binlerce kişinin katıldığı cenaze namazının ardından teröre tepki gösterdi. Bir grup, "DTP'yi Meclis'ten atın. Zenginin çocuğuna bir şey olmuyor. Hep fakirler şehit olur." şeklinde bağırdı. 1994 yılında Güneydoğu'da gazi olan Yusuf Kalkandere ise "Sırtımdan vuruldum. Keşke şehit olsaydım bu günleri görmeseydim. Tekrar beni askere alın. Ben yaralandım ama DTP'liler 8 bin lira maaş alıyor bize bir şey vermiyorlar." şeklinde konuştu.

Cenazeye katılan bazı vatandaşlar, "Cenazede siyaset yapmayın" diyerek bu gruba tepki gösterdi. Yoğun katılım nedeniyle şehidin cenaze namazı Kaptan Mehmet Paşa Camisi yanındaki Şehit Pamir Caddesi'nde İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu tarafından kıldırıldı. Şehidin eşi Emine Çelik, tören mangası tarafından omuzlara alınan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna asker selamı verdi. Şehidin astsubay olan abisi Cuma Çelik de tören boyunca kardeşinin cenazesinin yanından ayrılmayarak gözyaşı döktü.

Öte yandan cenaze törenine İşçi Partisi İlçe Başkanı Emilhan Güçlü ve diğer partililer şehitlerin fotoğraflarını yer aldığı ve üzerinde "Mehmetçiğini katili Amerika" yazılı pankartla cenazeye katılması dikkat çekti.

Cenaze törenine şehidin ablası Emine Kartal, Annesi Sena Çelik'in yanı sıra Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Adana 6. Kolordu Komutanı Nejat Bek, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, İskenderun Deniz Üst Komutanı Tuğgeneral Turgay Erdal, AK Parti Hatay milletvekilleri Mustafa Öztürk, Orhan Karasayar, Fevzi Şanverdi, MHP Hatay milletvekilleri Süleyman Turan Çirkin, İzzettin Günay, CHP Hatay milletvekilleri Fuat Çay, Gökhan Durgun, Aziz Yazar, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve vatandaşlar katıldı.