İngiltere ite kaka ikinci turda!

İngiltere, Dünya Kupası C Grubu'ndaki son maçında Slovenya'yı 1-0 yenerek son 16 takım arasına girdi.

İngiltere, Dünya Kupası C Grubu'ndaki son maçında Slovenya'yı 1-0 yenerek son 16 takım arasına girdi. İngiltere, ikinci tura çıkmak için mutlak galibiyete ihtiyacı olduğu maçta Slovenya'yı tek golle yenerek Dünya Kupası macerasına devam etti.

Jermaine Defoe'nin ilk yarıdaki golü, İngiltere'yi C Grubu'nun ikincisi olarak ABD'nin ardından son 16'ya taşıdı.

Beşer puanlı ABD ve İngiltere'nin ardında kalan Slovenya grup üçüncüsü olarak Güney Afrika'ya veda etti.

İki takımın da uzaktan şutlarla birbirini yoklayarak başladığı ilk yarının ilerleyen dakikalarında İngiltere oyuna ağırlığını koydu.

18. dakikada Rooney'nin ceza sahası dışından çektiği şutta savunmaya çarpan top kornere gitti, beş dakika sonra İngilizler öne geçti.
 
James Milner'ın sağdan yaptığı ortaya ayak koyan Jermaine Defoe meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

27. dakikada İngiltere mutlak bir golü kaçırdı. Milner yine sağdan ortaladı, Defoe'den önce Handanovic'in çeldiği topu önünde bulan Lampard'ın vuruşu üstten dışarı gitti.

30. dakikada Defoe'ni ceza sahasının hemen dışından çektiği şutta Handanovic topu çeldi, devam eden atakta Rooney'nin pasıyla ceza sahası içinde buluşan Gerrard'ın şutunda Handanovic topu iki hamlede kontrol edebildi.

İkinci yarıya çok hızlı giren İngiltere net bir fırsatı değerlendiremedi. Çabuk kullanılan kornerde Handanovic'in yumrukladığı topu Gerrard kafayla ceza sahasına doldurdu, altıpas üzerindeki Defoe istediği gibi vuramadı.

57. dakikada sağdan kullanılan kornerde John Terry arka direkte kafayı vurdu, Handanovic topu zorlukla kornere çeldi. Bir dakika sonra Wayne Rooney ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu direğe nişanladı.

68. dakikada Slovenya beraberliği yaklaştı. Ceza sahası içinde Novakovic ve Dedic'in üst üste şutlarında topu İngiliz oyuncular kesti, son olarak Birsa vurdu ama hedefi tutturamadı.


Slovenya: Handanovic, Brecko, Suler, Cesar, Jokic, Birsa, Koren, Radosavljevic, Kirm (79 Matavz), Ljubijankic (62 Dedic), Novakovic.

İngiltere: James, Johnson, Upson, Terry, Ashley Cole, Milner, Gerrard, Lampard, Barry, Defoe (85 Heskey), Rooney (72 Joe Cole).

Gol: 23 Defoe

Sarı kartlar: Jokic, Johnson, Birsa, Dedic

Hakem: Wolfgang Stark (Almanya)

Stat: Nelson Mandela Bay


CNN Türk