Iğdır'da Mangala Turnuvası

Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından mangala turnuvası düzenlendi.

Iğdır'da Mangala Turnuvası
Türk zeka ve strateji oyunu mangala turnuvasına 12-30 yas arası 16 genç katıldı. Turnuvada, Gençlik Merkezi, üyelerinden Kemal Pala birinci, Atacan Özdemir ise ikinci oldu. Turnuva da birinci olan Kemal Pala'nın, 10-18 Temmuz 2010 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan final yarışmasına katılacağı bildirildi.
Turnuva sonunda bir konuşma yapan Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen, zeka ve strateji oyunu olan mangalanın, yapılan tarihi araştırmalara göre Sakalar, Hunlar ve Göktürkler tarafından da oynandığını söyledi.
Özen; "Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı unutulmaya yüz tutmuş bu oyunu yeni nesil Türk gençliğine öğretmeyi amaçlamaktadır. Ülkemizdeki bütün gençlik merkezlerinde gençlerimize öğretilen mangala oyunu, Iğdır Gençlik Merkezi'nde de yoğun ilgi görüyor. İlimizde ilk defa düzenlenmesine ve pek tanınmamasına rağmen turnuvaya gösterilen ilgi memnuniyet vericidir. Bir zeka oyunu olan mangalayı daha iyi tanıtmak ve sevdirmek amacıyla önümüzdeki ay Gençlik Merkezi'mizde kurs açılacaktır. Tüm gençlerimizi bu zeka oyununu tanımaya ve oynamaya davet ediyoruz" dedi.
Turnuva da dereceye girenlere madalyaları, Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Mehmet Metin Özen tarafından verildi.