Halkalı şehitleri uğurlanıyor

İstanbul'daki bombalı saldırıda şehit olan Astsubay Duran Bayram Kayseri'de, Jandarma Kıdemli Çavuş Çağlar Bölük İzmir'in Tire, Jandarma Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik Hatay'ın İskenderun, Uzman Çavuş Uğur Ekiz Hatay'ın Erzin ve Uzman Çavuş Ünal Sarıyağ'ın kızı Buse Sarıyağ Ankara'nın Elmadağ ilçesinde toprağa veriliyor.

İstanbul'daki bombalı saldırıda şehit olan Astsubay Duran Bayram Kayseri'de, Jandarma Kıdemli Çavuş Çağlar Bölük İzmir'in Tire, Jandarma Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik Hatay'ın İskenderun, Uzman Çavuş Uğur Ekiz Hatay'ın Erzin ve Uzman Çavuş Ünal Sarıyağ'ın kızı Buse Sarıyağ Ankara'nın Elmadağ ilçesinde toprağa veriliyor. BUSE SARIYAĞ...

Buse Sarıyağ'ın cenazesi, askeri bir uçakla Ankara'ya getirildi.

Tabutun taşınması esnasında anne Belgin Sarıyağ, "Buse sen yakışmazsın o toprağa. İlk göz ağrımdın" diyerek ağladı.

Buse'nin babası Ünal Sarıyağ ve dedesi Mustafa Elber ile akrabaları Vatan Sokak'taki evlerinin önünde kurulan çadırda taziyeleri kabul etti.

Akrabaları ve silah arkadaşlarınca teskin edilen baba Ünal Sarıyağ, kendisinin de yıllarca teröristlerle mücadele ettiğini söyledi.

"Yıllarca benden ve silah arkadaşlarımdan kaçtılar, bundan sonra da kaçmaya devam etsinler" diyen Sarıyağ, kızının hain bir saldırı sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

Teröristleri mertçe kendisinin ve silah arkadaşlarının karşısına çıkmaya davet eden Sarıyağ, "Kızım daha 17 yaşındaydı. Onları sevindirmeyeceğim. Onlara diyeceğim tek şu; O İmralı'daki avukatları aracılığıyla haber gönderip durmasın, erkeklerse çıksınlar gelsinler, ben buradayım. Benim kızımı aldılar. O bomba düzeneğini yerleştiren kimse gelsin karşıma çıksın. Yıllarca ben bunun mücadelesini verdim. Yıllarca kendime 'karşımdaki düşman kim?' diye sordum. Bütün silah arkadaşlarım burada, yanımdalar. Beni yalnız bırakmadılar. Ama onların leşleri dağda kalıyor, kurtlara yem oluyor" dedi.

Buse Sarıyağ, öğle namazından sonra İstasyon Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Elmadağ Yenimahalle Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Cenaze törenine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek katılacak.

ŞEHİT ASTSUBAY KIDEMLİ ÜSTÇAVUŞ BEKİR ÇELİK...

Şehit astsubay kıdemli üstçavuş Bekir Çelik'in cenazesi Maslak'taki İstanbul Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından uçakla Hatay Havaalanı'na getirildi.

Buradan askeri yetkililer ve şehitlerin yakınları tarafından alınan Bekir Çelik'in cenazesi Hatay'ın İskenderun ilçesine götürüldü.

Çelik'in ablaları, evlerinin önündeki kalabalığa, "Kardeşime düğün mü yapıyorsunuz komşular. Bekir için mi geldiniz? Görev yaparken saldırdılar, güzel kardeşime, bebek kardeşime" diye seslendi.

Şehit Çelik'in cenazesi bugün Modernevler Mahallesi'ndeki baba ocağına getirilecek, daha sonra Merkez Kaptanpaşa Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karaağaç Asri Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verilecek.

Çelik'in cenaze törenine Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in katılması bekleniyor.

ŞEHİT JANDARMA ASTSUBAY ÇAVUŞ DURAN BAYRAM...

Tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Duran Bayram'ın naaşı, askeri uçakla Erkiyet 12. Hava Ulaştırma üssüne getirildi.

Emekli Cezaevi müdürü olan şehit babası Hüseyin Bayram, Melikgazi ilçesi Nurihas Mahallesindeki kardeşinin evinin önüne kurulan çadırda, taziye dileklerini kabul etti.

Hüseyin Bayram, 15 gün önce oğlunu görmek için İstanbul'a gittiklerini söyledi.

Bayram, "Oğlum 8 yıl önce Bingöl'de kırsal alanda PKK teröristleriyle girdiği çatışmada yaralanıp gazi olmuştu. Onu vuramayanlar kalleş tuzakla şehit etti. Oğlum devletini milletini çok seviyordu. Şehit babası olduğum için mutluyum, gururluyum. Ne mutlu bana ki böyle kahraman bir evlat yetiştirmişim. Hepimiz askeriz. Oğlumun yanında Bitlis'te gazi olan arkadaşları da geldi buradalar. Ağlamıyorum. Bu terör belasını omuz omuza verip yeneceğiz. PKK akıttığı kanda boğulacak. Kalleşlerin yaptığı yanlarına kalmayacak" dedi.

Şehit annesi Kudret Bayram ise "Oğlum, yiğidim. Sana nasıl kıydılar? Torunum yetim kaldı. Ranam yetim kaldı" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Evli ve bir çocuk babası olan Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Duran Bayram, öğle namazından sonra Hunat Camisi'nde düzenlenecek askeri törenden sonra Kartal Şehitliği'nde toprağa verilecek.

Enerji Bakanı: "Hiçbir tereddüt yaşamadım"

Duran Bayram'ın cenaze törenine katılmak üzere Kayseri'ye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir gazetecinin Kayseri'de şehit cenazesinde uğradığı yumruklu saldırının ardından yine bir şehit cenazesine gelmesiyle ilgili "tereddüt yaşayıp yaşamadığını" sorması üzerine, şöyle konuştu:

"Hiçbir tereddüt yaşamadım. Daha önce Kayseri'ye geldiğimde de gidemediğim şehit yakınlarının hepsine gittim, taziyelerimi ilettim. 7 şehit ailesini ve yakınlarını ziyaret ettim. Şimdi de hiçbir tereddüt yaşamıyorum. Bundan sonra inşallah böyle günler görmeyeceğiz ama böyle bir acı yaşamamız halinde sürekli şehit ailelerinin yanında olacağım. İnşallah Cenabıhak böyle acılar göstermez."

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ UĞUR EKİZ...

Şehit uzman çavuş Uğur Ekiz'in cenazesi Maslak'taki İstanbul Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından uçakla Hatay Havaalanı'na getirildi.

Ekiz'in babası Fikri Ekiz, kalp rahatsızlığı nedeniyle yattığı Adana'daki hastaneden, doktorların onayının alınmasının ardından çıkarak cenaze törenine katılmak amacıyla Hatay'ın Erzin ilçesine geldi.

Doktorların sakinleştirici iğne yaptığını ifade eden Ekiz, "Metanetli olmak zorundayız. Başka ocaklara ateş düşmesin. Başka analar, babalar ağlamasın. Oğlum benim ameliyatım için Erzin'e gelecekti ama kısmet olmadı. Kendisinin şehit haberi geldi. Vatan sağ olsun" diye konuştu.

Şehit uzman çavuş Uğur Ekiz'in cenazesi, ikindi namazı sonrasında Erzin Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Mahmutlu Mahallesi'ndeki mezarlıkta yapılacak tören ve cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Ekiz'in cenaze törenine Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in katılması bekleniyor.

ŞEHİT JANDARMA KIDEMLİ ÇAVUŞ ÇAĞLAR BÖLÜK...

Şehit Jandarma Kıdemli Çavuş Çağlar Bölük'ün cenaze törenine Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül katılacak.

CNN Türk