Gruptan latin Amerika çıktı

Dünya Kupası A Grubu'nda yer alan iki Latin Amerika temsilcisi Uruguay ve Meksika ikinci tura yükseldi. Maçı Luis Suarez'in golüyle 1-0 kazanan Uruguay grubu lider tamamlarken, M...



Dünya Kupası A Grubu'nda yer alan iki Latin Amerika temsilcisi Uruguay ve Meksika ikinci tura yükseldi. Maçı Luis Suarez'in golüyle 1-0 kazanan Uruguay grubu lider tamamlarken, Meksika yenilmesine rağmen 1 gol averajıyla Güney Afrika'yı geride bırakmayı başardı.

SELMAN EŞTÜRKLER RUSTENBURG
-Dünya Kupası A Grubu'nda ilk iki sırada yer alan Uruguay ile Meksika Rustenburg kentindeki 44 bin seyirci kapasiteli Royal Bafokeng Stadı'nda karşı karşıya geldiler. Beraberliğin Uruguay'ı lider, Meksika'yı ikinci olarak gruptan çıkaracağı maçta, bir takımın galibiyeti halinde ise Fransa-Güney Afrika maçından çıkacak skor ikinci takımı belirleyecekti. Uruguay'da Fenerbahçeli Diego Lugano, kaptan olarak sahaya çıkarken geçen sezon Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen Meksikalı Giovani Dos Santos da 11'de maça başladı. Meksika'nın grup liderliğini düşünerek galip gelmek için hamleler yaptığı karşılaşmanın 42. dakikasında sağ kanattan Cavani etkili geldi. Cavani'nin yaptığı ortayı iyi takip eden Luis Suarez, kafayla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0. Yakaladığı skor avantajını maç sonuna kadar koruyan Uruguay, puanını 7 yapıp lider olarak son 16 takım arasına yükseldi. 4 puanda kalan Meksika ise Fransa'yı 2-1 yenen Güney Afrika'yı 1 gol averajıyla geride bıraktı ve ikinci olarak gruptan çıktı.
Meksika: Perez 5, Osorio 6, Moreno 4 (Dk. 57 Castro 3), Rodriguez 4, Salcido 5, Guardado 4 (Dk. 46 Barrera 4), Marquez 5, Torrado 5, Dos Santos 6, Franco 4, Blanco 4 (Dk. 63 Hernandez 3)
Uruguay: Muslera 6, Lugano 7, Victorino 6, Fucile 5, Pereira 6, Perez 7, Arevalo 6, Cavani 5, Pereira 5 (Dk. 77 Scotti 3), Suarez 8 (Dk. 85 Fernandez ?), Forlan 5
Gol: Dk. 42 Luis Suarez
Sarı kartlar: Hernandez, Castro / Fucile
Hakemler: Viktor Kassai 6, Gabor Eros 6, Tibor Vamos 6 Stat: Royal Bafokeng


Zaman