Domenech: 'Fransa yola devam edecektir'

Fransa milli takımındaki dönemini büyük bir başarısızlıkla noktalayan Raymond Domenech, 'Fransa yola devam edecektir' dedi.

Fransa milli takımındaki dönemini büyük bir başarısızlıkla noktalayan Raymond Domenech, "Fransa yola devam edecektir" dedi. 2010 Dünya Kupası'nın şu ana kadarki en büyük hayal kırıklığı, kuşkusuz Fransa milli takımı oldu.

Dört yıl öncenin finalisti ve 1998'in şampiyonu, A Grubu'nda oynadığı üç maçtan sadece bir puan alarak turnuvaya veda etti.

Teknik direktörlük görevini Laurent Blanc'a bırakmayan hazırlanan Raymond Domenech, kendilerine büyük destek veren taraftarları hayal kırıklığına uğrattığımız için üzgün olduğunu, durumu kabullenmekten baka çareleri olmadığını söyledi.

Altı yıllık görev süresinde basınla, taraftarlarla ve oyuncularla sürekli sorun yaşayan Domenech, "benim için önemli olan (oyuncuların) gözlerinin içine bakarak ve ellerini sıkarak, onlara 'sizi anlıyorum' diyebilmekti. Zor ama bu durumu hazmetmemiz gerekecek" dedi.

Domenech, "iyisiyle kötüsüyle güzel bir maceranın sonuna geldik. Fransa milli takımı yoluna devam edecektir" diye konuştu.

Halefi Blanc'a başarılar dileyen Domenech, "milli takımda altı inanılmaz yıl geçirdim. Artık bu ekibin en büyük taraftarı benim ve Laurent'ın bu takımı yeniden ayağa kaldırmasını görmek benim için büyük bir mutluluk olacak. Ona bol şans dilerim, umarım başarılı olur" şeklinde konuştu.

Bundan sonra ne yapacağı konusunda konuşmayan deneyimli teknik adam, Güney Afrika'ya 2-1 yenildikleri son grup maçından sonra rakip teknik adam Carlos Alberto Parreira'nın elini neden sıkmadığı sorusuna ise şu cevabı verdi: "Başka sorunuz var mı?"

CNN Türk