Arjantin duvar deldi! - Afrika2010

Tur için galibiyete ihtiyacı olan Yunanistan’ın kalesini topa tutan Tangocular, Demichelis’in 77, Palermo’nun 89. dakikada attığı gollerle 3’te 3 yapıp B Grubu’nu lider bitirdi



Tur için galibiyete ihtiyacı olan Yunanistan’ın kalesini topa tutan Tangocular, Demichelis’in 77, Palermo’nun 89. dakikada attığı gollerle 3’te 3 yapıp B Grubu’nu lider bitirdi

Dünya Kupası’nın favorilerinden Arjantin sürprize izin vermedi. Tangocular, B Grubu’ndaki son maçında Yunanistan’ı son 13 dakikada bulduğu gollerle 2-0 yenerek, 3’te 3 yaptı. Tur için mutlak galibiyete ihtiyacı olan, Güney Kore’nin de Nijerya’ya yenilmesini bekleyen Yunanistan, güçlü rakibi karşısında zor anlar yaşadı. Tangocular, müthiş oynayan kaleci Tsorvas’ı 77. dakikada avladı. Korner sonrası oluşan karambolde Demichelis sert vurdu: 1-0. 89’da Messi savunmayı ipe dizdi; şutunda top direkten döndü; Palermo boş kaleye tamamladı: 2-0. Arjantin Teknik Direktörü Diego Maradona, hücumdaki önemli silahları Tevez ve Higuain’i dinlendirirken, rakip kaleye 12’si isabetli 22 şut atan Tangocular 2. turda A Grubu’nun ikincisi Meksika ile eşleşti. 

Öfkemi kontrol etmem lazımdı

Dünya Kupası’nda H Grubu’nda İspanya’nın Honduras’ı 2-0 yendiği ilk yarısında rakip takımdan Izaguirre’ye tokat atan David Villa, ‘’Bu, gurur duyduğum bir şey değil. Gayri ihtiyari bir hareketti. Öfkemi kontrol etmem gerek. Daha sakin olmaya çalışacağım” açıklamasını yaptı. Villa penaltıyı da hat-trick yapma baskısı yüzünden kaçırdığı sözlerine ekledi. 

Cezayir’e ABD’ye karşı mutlak galibiyet lazım

İki maçta sadece 1 puan toplayan Cezayir, 2 puanı bulunan ABD ile karşılaşacak. Cezayir, ABD’yi yenerse Slovenya-İngiltere maçından çıkacak sonuca göre bir üst tura yükselebilir. Afrika ekibinde Yebda ile Lacen, ABD’de ise Cherundolo ve De Merit sarı kart görürse cezalı duruma düşecek.

İngiltere, Slovenya ile kader sınavına çıkıyor

Dünya Kupası’nda oynadığı 2 maçta da galibiyet yüzü göremeyen İngiltere, Slovenya ile ikinci tura çıkmak için kapışacak. İngilizler galip gelirse bir üst tura çıkacak. Beraberlik halinde Cezayir-ABD karşılaşmasından çıkacak sonucu bekleyecek. Avantajlı olan Slovenya’da sakat Pecnik, İngiltere’de de cezalı Jamie Carragher oynamıyor.

Almanya’ya galibiyet Gana’ya 1 puan şart
Avustralya’yı 4-0 yendikten sonra Sırbistan’a boyun eğen Almanya’nın Sırbistan-Avustralya maçı sonucunu beklemeden 2. tura çıkması için galip gelmesi gerekiyor. 4 puanı bulunan Gana ise 1 puan alırsa adını ikinci tura yazdıracak. Panzerler’de Klose cezalı, 4 oyuncu da sarı kart sınırıda bulunuyor.
Sırplar’a Avustralya’ya karşı 3 puan yetecek

Almanya galibiyetiyle 2. tur umudunu son maça taşıyan Sırbistan, Avustralya karşısında 3 puanı alırsa 2. tura çıkacak. Kangurular’da cezalı Kewell ve Moore oynamıyor. Sırplar’da cezalı oyuncu yok ancak Ivanovic, Kolarov, Kuzmanovic ve Zigic kart görürse bir sonraki maçta forma giyemeyecek. Avustralya’da Neill ve Valeri kart görürse cezalı duruma düşecek.

 

 

Star Gazete