Aile Hekimliği Yönetmeliğine Dava Ankara

İLE HEKİMLİĞİ YÖNETMELİĞİNE DAVA

ANKARA (A.

İLE HEKİMLİĞİ YÖNETMELİĞİNE DAVA

ANKARA (A.A) - 23.06.2010 - Türk Sağlık-Sen, mayıs ayında yürürlüğe giren Aile Hekimliği Yönetmeliği'nin bazı hükümlerinin iptali istemiyle Danıştay'a dava açtı.
Türk Sağlık-Sen'in yazılı açıklamasında, dava dilekçesinde, zorunlu haller dışında aile hekiminin üç aydan önce değiştirilemeyeceği, misafir hastalardan ücret alınmaması ve aile hekimlerinin memur olmayan sağlık çalışanı istihdam etmesine yönelik düzenlemelerin iptalinin istendiği belirtildi.
Dava dilekçesinde, 'misafir hasta' tanımındaki 'sürekli ikamet ettiği bölgeden uzakta kalma' ve 'geçici süre ile Türkiye'de ikamet' fiillerinde süre kavramının açıkça belirtilmediği öne sürülerek, '25 bin nüfusa sahip yazlık ve turistik bir kent, yaz aylarında 250 bin nüfusa çıkabilmektedir. Hastaların kesin kayıt taleplerini bizzat aile hekimi kendisi alsa bile 4 binin üzerindeki hastaya 'misafir' şeklinde bakmak zorunda kalacaktır. Böylece aile hekiminin zaten çok fazla olan iş yükü iyice artacaktır' iddiasına yer verildi.
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, konuya ilişkin değerlendirmesinde, söz konusu yönetmelikte, çalışanları mağdur edecek birçok düzenlemenin yer aldığını ileri sürerek, bu konuda kendilerine çok şikayet olduğunu belirtti.
23.06.2010 15:15:40