Saadet Partisinden Teröre Tepki

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Mustafa Akkaş, PKK terör örgütünün yaptığı hain saldırılara karşı tepki göstererek, "Oy kaygısından uzak, kanın ve gözyaşının durdurulması için kafa kafaya vermemiz gerekiyor" dedi

  Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Mustafa Akkaş , PKK terör örgütünün yaptığı hain saldırılara karşı tepki göstererek , " Oy kaygısından uzak , kanın ve gözyaşının durdurulması için kafa kafaya vermemiz gerekiyor " dedi .
Saadet Partisi İl Binası toplantı salonunda konuşan Akkaş , Cumartesi gecesi Hakkari ' nin Şemdinli ilçesinde saldırılar sonucu şehit düşen askerlerin yakınlarına başsağlığı diledi . Akkaş , " Dün gecede Diyarbakır ' da karakollara yapılan saldırıda bir askerimizi , bu sabah ise İstanbul ' da yapılan bombalı saldırıda 3 uzman çavuşumuz ile 12 yaşında Buse isminde bir subay çocuğumuzu kaybettik . Şehitlere Allahtan rahmet dileyerek , başta şehit aileleri olmak üzere tüm milletimize başsağlığı diliyorum " ifadelerini kullandı .
" Bu milletin sahip olduğu birlik ve kardeşlik duygularının kökleri binlerce yıl öncesine dayanan duygulardır " diyen Akkaş , " Birlik ve beraberliğin , bu tür saldırılarla bir anda ortadan kaldırılacağını bekleyenler büyük bir hayal kırıklığına uğrayacaktır " dedi .
Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin ' e gönderme yapan Akkaş , " Meclis başkanlığı gibi son derece önemli bir görevde bulunan Mehmet Ali Şahin ' in , sorumluğu partisinin üzerinden atmak için Şemdinli ' de ki saldırıdan sonra ' Genel Kurmay hesap versin ' gibi bir açıklama yapmasını üzüntüyle karşılıyorum . Bu açıklamayı sorumluluğu başkasına atmak olarak değerlendiriyorum . Bugünkü terör olaylarından sonra Meclis Başkanı ' na kimden hesap soracaksın diyorum . Bu açıklamayı yapanlar devletin helikopteri ile köyüne gidiyor . Asıl hesap vermesi gerekenler onlardır " ifadelerini kullandı .
Akkaş , oy kaygısından uzak , kan ve gözyaşının durdurulması için kafa kafaya vererek sorunun çözülmesi gerektiğinin altını çizdi .