Rektör Okudan'dan Uluslararası Ödüle Teşekkür

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, uluslar arası hat yarışmasında ödül alan öğretim üyelerini başarılarından dolayı kutladı.

Rektör Okudan'dan Uluslararası Ödüle Teşekkür
SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatih Özkara, İslam Konferansı Teşkilatı'na bağlı İslam, Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi'nin düzenlediği "8. Uluslararası Hat Yarışması"nda 'Teşvik Ödülü', Türk Sanatları Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Seyit Ahmet Depeler ise 'Mansiyon Ödülü' kazandı. Aynı yarışmada Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Günüç ile Geleneksel Türk El Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Öksüz'e de teşekkür beratı verildi.
Ödül alan öğretim üyeleri Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Dekan Prof. Dr. Fevzi Günüç, yarışmaya 31 ülkeden 683 yarışmacıya ait 969 hat eserinin katıldığını belirterek, "Yarışmada dereceye giren ve mansiyon ödülüne layık görülen sanatçılara toplam 126 bin 500 ABD doları ödül verildi. Türkiye'den ödül kazanan 6 yarışmacıdan 2'sinin Selçuk Üniversitesi'nden olması bizleri çok sevindirdi. Ayrıca bizlere destek vererek başarıda pay sahibi olan Rektörümüze teşekkür ederim" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, "Birçok fakültemiz ve yüksekokulumuz artık marka haline geldi. Akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz, kendi kategorilerinden katıldıkları tüm yarışmalardan ödülle dönüyor. Bu gelişmeler üniversitemiz ve şehrimiz adına gurur verici. Bu bağlamda Güzel Sanatlar Fakültemiz de gururumuz oldu. Öğretim üyeleri ve öğrencileri ulusal ve uluslar arası yarışmalarda aldığı ödüllerle fakültemizin kalitesini kanıtladı. Başarılarının devamını diliyorum. Başarıyı her zaman destekledik bundan sonra da destekleyeceğiz" diye konuştu.