Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu:

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Halkalı'da sivilleri taşıyan askeri araca yapılan saldırıyla ilgili olarak, "Özellikle sivil vatandaşlarımızın bir arada olduğu ve asker ailelerini taşıyan bir araca yapılan bu saldırıyı da kınıyorum

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Halkalı'da sivilleri taşıyan askeri araca yapılan saldırıyla ilgili olarak, "Özellikle sivil vatandaşlarımızın bir arada olduğu ve asker ailelerini taşıyan bir araca yapılan bu saldırıyı da kınıyorum. Bunları insanlığa karşı işlenmiş suçlar olarak görüyorum. Hayatını kaybeden kız çocuğunun ailesine başsağlığı diliyorum. Annenin üzüntüsünü derinden paylaşıyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.
Tarım Teknik Liseleri ve Tarım Meslek Liseleri tarafından Barcelo Altınel Otel'de düzenlenen 'Sektörle İşbirliği Çalıştayı' toplantısına katılan Bakan Çubukçu konuşmasına, şehit yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı. Bugün sabah da İstanbul Halkalı'da sivilleri taşıyan askeri bir araca saldırı olduğunu hatırlatan ve konuşması sırasında gözleri dolan Çubukçu, "İstanbul'da son derece üzücü bir terör saldırı oldu. Şu ana kadar 4 vatandaşımızın bir tanesi çocuk olmak üzere şehit oldu. Özellikle sivil
vatandaşlarımızın bir arada olduğu ve asker ailelerini taşıyan bir araca yapılan bu saldırıyı da kınıyorum. Bunları insanlığa karşı işlenmiş suçlar olarak görüyorum. Hayatını kaybeden kız çocuğunun ailesine başsağlığı diliyorum. Annenin üzüntüsünü derinden paylaşıyorum. Milletimizin başı sağ olsun diliyorum" dedi.
Bakan Çubukçu, Türkiye'nin sahip olduğu iklimi ile tarımsal alanda dünyada üst sıralarda yer aldığını belirtti. Çubukçu, tarım sektöründeki hareketlilik ve canlılığa paralel olarak Milli Eğitim Bakanlığının da bu alanda ihtiyaç duyulan teknik personelin yetiştirilmesi bakımından tüm gücünü seferber ettiğini söyledi.
Tarım ve Köyişleri Bakanı M. Mehdi Eker ise, insanların artık sadece karınlarını doyurmak için tarım yapmadıklarını belirterek, Türkiye'nin tarımsal alanda dünya sıralamasında üst sıralarda yer aldığını söyledi. Tarımda bilgi ve teknolojiden yararlanmanın önemi vurgulayan Bakan Eker, bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan işbirliği sayesinde ara eleman ihtiyacının karşılanmaya çalışıldığını belirtti.