Kılıçdaroğlu Gül ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, siyasi parti genel başkanlarına daveti çerçevesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul'da bir araya geldi.

  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , siyasi parti genel başkanlarına daveti çerçevesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul ' da bir araya geldi . Kılıçdaroğlu , görüşmenin yapıldığı Tarabya ' daki Huber Köşkü ' ne saat 09 . 50 ' de giriş yaptı .

THY ' nin tarifeli uçağıyla Atatürk Havalimanı ' na gelen Kılıçdaroğlu ' nu , partisinin İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek , bazı milletvekilleri ve Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen karşıladı .

Kılıçdaroğlu , bir gazetecinin " Bugün Cumhurbaşkanı Gül ile terör konusunda bir görüşme yapmaya gidiyorsunuz . Halkalı ' da da bir terör saldırısı gerçekleşti . Bu konudaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz? " demesi üzerine " Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşelim , sonra düşüncelerimi aktarırım " dedi .

Kılıçdaroğlu , " Cumhurbaşkanı Gül ile neler görüşeceksiniz? " sorusuna karşılık , " Bakalım , Sayın Cumhurbaşkanı hangi gerekçelerle davet etti . Bunu görelim . Ondan sonra düşüncelerimi aktaracağım " yanıtını verdi .

Görüşme nedeniyle CHP ' nin grup toplantısı yapılmayacak .

Dün gazetecilerin sorularını yanıtladı

Kılıçdaroğlu , Gaziantep gezisi kapsamında konakladığı otelde , sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldiği kahvaltı sonrasında , otelden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı .

Gaziantep ' in sivil toplum örgütleri açısından oldukça zengin bir kent olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu , örgüt temsilcilerinin sorunlarını dinlediklerini , CHP ' nin çeşitli konulardaki görüş ve projelerini aktardıklarını söyledi . Kılıçdaroğlu , her iki taraf açısından yararlı görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti .

Kılıçdaroğlu , Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ' ün liderlerle yapacağı görüşmeye ilişkin soruyu yanıtlarken , " Sayın Cumhurbaşkanı Gül ' ün bir daveti oldu . Saati denk getirmeye çalışıyoruz . Zirveye zaten biz katılmıyoruz . Zirve ayrı . Sayın Cumhurbaşkanı , sanıyorum zirve sonrası parti liderlerine bilgi vermek istiyor . İstanbul ' da bir daveti var , saati denk düşürürsek tabi ki katılacağım " yanıtını verdi .

Zirvelerden bir sonuç çıkıp çıkmadığına ilişkin düşüncesinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu , buna ilişkin bir yazılı açıklama yaptığını , şu anda da aynı fikirde olduğunu söyledi .

Kılıçdaroğlu , " Zirve , sanıyorum kamuoyunda oluşan infialin baskısı sonucu gerçekleşen bir zirve . Zirvelerden sonuç çıkması için sağlıklı bir ön çalışmanın yapılması ve yetkililere sunulması gerekiyor . Tabi böyle bir çalışma var mı , yok mu bunu bilemiyoruz . Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşürken kendisine arz ederiz " diye konuştu .

Gül ' ün , " Güvenlik Zirvesi " toplamasıyla ilgili de Kılıçdaroğlu , " zirvenin gerekli ama geç kalmış bir zirve olduğunu " kaydetti .

" PKK ' ya destek verenler kimlerdir? "

Terörle mücadelede ABD ' yle işbirliği konusunda bir zafiyet olup olmadığı sorusunu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu , bu konuda açıklama yapacak kişinin ülkeyi yönetenler olduğunu söyledi .

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın bu konuda bir açıklama yapması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu , " Heron uçaklarının yetersizliği ' söylendi , o konuda ' yeteri kadar bilgi alınamadığı ' söylendi , ' istihbarat zafiyeti olduğu ' ifade edildi . Dolayısıyla ayrıntıları bilemiyoruz . Bu konuda bize verilen herhangi bir bilgi yok . Ama Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşürken bu düşünceleri kendisine sunacağız " dedi .

Kılıçdaroğlu , BDP ' nin Başbakan Erdoğan ' la ilgili verdiği gensoru önergesinin 24 Haziran Perşembe günü görüşüleceğinin hatırlatılarak , CHP ' nin tavrının sorulması üzerine de konuyu değerlendireceklerini söyledi .

Bir gazetecinin , terör olaylarına ilişkin Başbakan Erdoğan ' ın " taşeronluk yapanlar var " şeklinde ifadesi olduğunu belirterek , değerlendirmesinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu , " Sayın Başbakan terör örgütünün , taşeron örgüt olduğunu söylüyor . Aslında bu iddia , çok ciddi bir iddia . İddianın özelliği Sayın Başbakan tarafından dile getirilmiş olması . Sayın Başbakan bu konuda belki kamuoyunu aydınlatabilecek bilgi vermeyebilir ama Sayın Başbakan ' ın bunun gereğini yapma gibi bir yükümlülüğü var . Terör örgütüne destek verenler kimlerdir? Eğer bu kamuoyuna bir şekliyle duyurulursa , kamuoyu da bu konuda bilgi sahibi olmuş olur ve bu örgüte karşı daha mesafeli , daha tutarlı bir politika oluşması sağlanabilir ve kamuoyu desteği de sağlanmış olur ama bilgi yeteri kadar Sayın Başbakan tarafından kamuoyuna verilir mi , o konuda bir şey söyleyemiyorum " dedi .


CNN Türk