Kartal'da Robinho heyecanı

Takımı Alman Bernd Schuster'e emanet eden, Quaresma'ya 3 yıllık imza attıran ve son olarak Hilbert'i İstanbul'a getiren Beşiktaş, gözünü Robinho'ya dikti. Bonservisi Premier Lig ...

 

Takımı Alman Bernd Schuster ' e emanet eden , Quaresma ' ya 3 yıllık imza attıran ve son olarak Hilbert ' i İstanbul ' a getiren Beşiktaş , gözünü Robinho ' ya dikti . Bonservisi Premier Lig kulüplerinden Manchester City ' de bulunan Brezilyalının transferi için bizzat Başkan Demirören ' in devreye girdiği öğrenildi .

Yeni sezon öncesi Alman teknik adam Bernd Schuster ile anlaşan , bir ay önce Roberto Hilbert ' i kadrosuna katan ve Ricardo Quaresma ile 3 yıllık mukavele imzalayan Beşiktaş , transfer çalışmalarına devam ediyor . Siyah-Beyazlı yönetimin Schuster ' in gelişiyle Brezilyalı yıldız Robinho için ciddi temaslara başladığı öğrenildi .
2010 Dünya Kupası için Brezilya Milli Takımı kadrosunda yer alan 26 yaşındaki oyuncunun kadroya dahil edilmesi için Başkan Yıldırım Demirören ' in bizzat devreye girdiği kaydedildi . Demirören ' in menajerler aracılığıyla irtibat kurduğu Manchester City ' den haber beklediği , ilk planda Robinho ' nun bir yıllığına kiralanması yoluna gidileceği belirtildi . Ancak Sambacı ' nın yüksek maliyeti , kiralanması halinde bile Kartal ' ı zorlayacak . Yılda yaklaşık 6 , 5 milyon Euro kazanan Robinho ' nun geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını geçirdiği Brezilya ' nın Santos takımında ücretinin büyük bir kısmı Manchester City tarafından karşılanmıştı . İngilizlerin Beşiktaş ' tan yaklaşık 20 milyon Euro bonservis talep edeceği , Robinho ' nun kiralık verilmesi durumunda da senelik maaşının tamamını Siyah-Beyazlılardan isteyeceği bildirildi . Maddi boyutun yanı sıra Robinho ' nun Real Madrid ' de forma giydiği dönemde hocası olan Bernd Schuster hakkında olumsuz açıklamalar yapması , bu transferini güçleştiriyor . Başkan Yıldırım Demirören ' in , maliyeti çözmesi durumunda Robinho için Schuster ' den de onay alması bekleniyor . Quaresma ' nın İnönü Stadı ' ndaki imza töreninde taraftarlar , ' Şımart bizi başkan , çıkart bizi baştan , Robinho ' pankartı açmışlardı . Bonservisi Premier Lig kulüplerinden Manchester City ' de bulunan süper yetenek , 2008 yılında İngilizlere İspanyol devi Real Madrid ' den 34 milyon Euro bedelle geçmişti . Öte yandan Beşiktaş , Quaresma ' nın imza törenine büyük ilgi gösteren taraftarlara teşekkür etti .
Hilbert bugün imzayı atıyor
Beşiktaş yeni transferi Roberto Hilbert ' e kavuştu . Siyah-Beyazlı ekibin Almanya ' nın Stuttgart takımından transfer ettiği futbolcuyu , dün İstanbul Atatürk Havalimanı ' nda bir grup Beşiktaş taraftarı coşkuyla karşıladı . Apronda 9 numaralı Beşiktaş formasını giyen Hilbert , " Türkiye ' nin en büyük kulübüne geldiğim için çok mutluyum . Benden büyük beklentiler olduğunu biliyorum . " dedi . Roberto Hilbert , bu sabah sağlık kontrolünden geçtikten sonra , öğle saatlerinde BJK Nevzat Demir Tesisleri ' nde düzenlenecek törenle kendisini Siyah-Beyazlı renklere bağlayacak sözleşmeye imza atacak . Bu arada Beşiktaş , genç futbolcusu Necip Uysal ile 4 yıllık mukavele yeniledi . Kartal , 3 yıllık anlaşma sağlanan kaleci Hakan Arıkan ile de resmî sözleşme imzaladı .
Beşiktaş ' ın Avrupa Ligi ' ndeki rakibi ' Ada ' lı
Beşiktaş ' ın , UEFA Avrupa Ligi ikinci ön eleme turundaki rakibi belirlendi . Siyah-Beyazlılar , Faroe Adaları ' ndan Vikingur ile karşılaşacak . Kartal , ilk maçını 15 Temmuz ' da İnönü Stadı ' nda , rövanşı 22 Temmuz ' da deplasmanda oynayacak . Beşiktaş ' ı , Futbol Komitesi Üyesi Doğan Küçükemre ' nin temsil ettiği İsviçre ' nin Nyon kentindeki kuraların çekimi Türkiye saatiyle 15 . 15 ' te başladı . Temsilcimiz , 2009-2010 sezonunda Turkcell Süper Lig ' i dördüncü sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi ' ne ikinci ön eleme turundan katılma şansını elde etmişti . Kartal , aynı zamanda seribaşı takımlar içinde Olympiakos ' tan sonra en yüksek puana sahip olan ekipti . Beşiktaş ' a göre zayıf bir ekip izlenimi veren Vikingur , 2008 yılında Gota ve Leivrik kulüplerinin birleşmesiyle kuruldu . Geçtiğimiz sezon Faroe Ligi ' ni 3 . sırada tamamlayan Vikingur , Avrupa Ligi ' ne kupa şampiyonu olarak katılma hakkını elde etti . Maçlarını 2 bin kişilik Serpugerdi Stadı ' nda oynayan Vikingur , 13 . haftası sona eren Faroe Adaları Ligi ' nde 17 puanla 6 . sırada yer alıyor . Teknik direktörlüğünü Jogvan Martin Olsen ' in yaptığı takımın kadrosunda ikisi de Macar olan sadece 2 yabancı bulunuyor .


Zaman