Hilbert resmen Beşiktaş'ta

Beşiktaş, Alman orta saha oyuncusu Roberto Hilbert ile üç yıllık sözleşme imzaladı.

Beşiktaş, Alman orta saha oyuncusu Roberto Hilbert ile üç yıllık sözleşme imzaladı. Beşiktaş, Stutgart ile sözleşmesi sona eren sağ kanat oyuncusu Hilbert'i renklerine bağladı.

26 yaşındaki oyuncu, Nevzat Demir tesislerindeki törende kendisini üç yıllığına siyah-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Fabian Ernst ve Michael Fink'ten sonra Beşiktaş kadrosundaki üçüncü Alman olan Hilbert, Ricardo Quaresma'dan sonra kulübün ikinci yabancı transferi oldu.

"Schuster benim için avantaj"

Çok büyük bir camiaya geldiğinin farkında olduğunu belirten Hilbert, "burada olmaktan dolayı mutluyum. Kendimi geliştirerek Beşiktaş'ta çok iyi işler yapacağımı düşünüyorum" dedi.

Hilbert, Almanya'da çok sayıda Türk arkadaşı olduğunu, bu yüzden Türk kültürünü yakından tanıdığını söyledi.

Stuttgart'ta forma giydiği dönemlerde inişli-çıkışlı bir performans sergilediğini belirten Hilbert, Beşiktaş'ta başarılı olmak için elinden geleni yapacağını belirtti.

Teknik direktör Bernd Schuster ve takımdaki Alman futbolcuların kendisi için bir avantaj olduğunu ifade eden Hilbert, iki kanatta da oynayabildiğini sözlerine ekledi.

Hilbert kimdir?

Sağ kanat oyuncusu Hilnert ilk profesyonel anlaşmasını 2002 yılında SC Feucht ile yaptı, 2004-2006 yılları arasında Greuther Fürth takımda forma giydi.

2006 yılında Stuttgart ile sözleşme imzalayan futbolcu, son dört sezonda bu takımın formasını giydi. Sekiz kez Alman A milli takımında görev yapan Hilbert, Stuttgart forması ile 17 gole imza attı.

CNN Türk