Halkalı'daki Saldırı

Halkalı'da 3 uzman çavuş ile 17 yaşındaki bir genç kızın şehit olduğu saldırının düzenlendiği otobüsün şoförü Neşet Yeni, her gün aynı güzergahı kullandıklarını belirterek, "Saldırıdan hemen sonra kapıları açtım, yaralılara yardım etmeye çalıştım

  Halkalı ' da 3 uzman çavuş ile 17 yaşındaki bir genç kızın şehit olduğu saldırının düzenlendiği otobüsün şoförü Neşet Yeni , her gün aynı güzergahı kullandıklarını belirterek , " Saldırıdan hemen sonra kapıları açtım , yaralılara yardım etmeye çalıştım . Saldırıdan sonra araç komutanı havaya ateş etti " dedi .
Saldırının ardından bölgede geniş çaplı inceleme başlatıldı . Polis ve jandarma ekipleri , güvenlik şeridi çekerek çalışmalarını sürdürürken , güvenlik şeridini ihlal eden bir grup gerginliğe neden oldu . Grup ve polis arasında kısa süreli arbede yaşandı . Arbede sırasında polisin , bir kişiye tekme atması dikkat çekti . Arbede , diğer güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle büyümeden önlendi .
Öte yandan , saldırının düzenlendiği otobüsün şoförü Neşet Yeni , saldırının hemen ardından kapıları açtığını ve yaralılara yardım etmeye çalıştığını söyledi . Yeni , " Kendi telaşımıza düştük , kimseyi göremedik . 10 yaralıyı araçtan indirdiğimi hatırlıyorum . Ben de bir şey yoktu . Arkadaşlara yardım etti . Hayatını kaybeden genç kızı aşağı ben indirdim . Ben indirdiğimde durumu ağırdı . Orta taraflarda oturuyordu . Önümde iki araç daha vardı . Ben en sondaydım . Kavşakta bir otobüs yol verdi . Çıktık ve patlama oldu .
Otobüsteki komutan , patlamadan hemen sonra havaya ateş açtı . Araç sorumlusuydu . Otobüste yaklaşık 40 kişi vardı . Normalde araç bu kadar dolu olmazdı . Her gün aynı güzergahı kullanıyorduk . 6 aydır bu yoldan geliyorum " dedi .