Fransa'da sular durulmuyor

2010 Dünya Kupası'nda istediği sonuçları alamayan ve Anelka kriziyle sarsılan Fransa Milli Takımı'na bir eleştiri de efsane futbolcu Zinedine Zidane'dan geldi. Oyuncuların idmanı...

 

2010 Dünya Kupası ' nda istediği sonuçları alamayan ve Anelka kriziyle sarsılan Fransa Milli Takımı ' na bir eleştiri de efsane futbolcu Zinedine Zidane ' dan geldi . Oyuncuların idmanı boykot etmesini eleştiren Zidane , ekibin ikinci tur şansını da çok düşük bulduğunu söyledi . Afrika ' da bu gelişmeler yaşanırken Domenech ' in ekibinin reklam kampanyaları televizyonlardan kaldırılıyor .

-2010 Dünya Kupası A Grubu ' nda bugün Güney Afrika ile karşılaşacak Fransa Milli Takımı eleştiri konusu oldu . Fransızların efsane futbolcusu Zinedine Zidane , Nicolas Anelka ' nın kamptan gönderilişini protesto ederek idmana katılmayan oyuncuların davranışını hatalı buldu . 1998 ' de Fransa formasıyla Dünya Kupası ' nı kaldıran , 2006 yılındaki finalde Materazzi ' ye attığı kafayla milli takıma veda eden Zidane , " Oyuncuları uyarıyorum . İdmanı bırakmaları , idman yapmamaları doğru değil . " dedi . 37 yaşındaki Zidane , bu Dünya Kupası ' nda iki şeyin daha sonra hatırlanacağını , bunlardan birinin kupanın galibi ve Fransız oyuncuların G . Afrika maçı öncesi idmana çıkmaması olacağını söyledi . Futbolculuğu döneminde hiçbir zaman kendi kişisel görüşünü takıma empoze etmediğine dikkati çeken Zidane , " Ben de kaptandım . Fakat orada bir hoca vardı ve ben buna saygı duydum , ortada kurallar var . " ifadelerini kullandı . Yaşanan kötü gelişmelerin giderilmesinin tek yolunu bugünkü maçta Fransa ' nın galip gelmesi olarak gören Zidane , takımın 2 . tur şansını ' çok düşük ihtimal ' olarak nitelendirdi .
Credit Agricole Banka Grubu ise son olaylar sebebiyle Fransa Milli Takımı ' nın yer aldığı televizyon reklamı kampanyasına erken son verdi . Credit Agricole , Fransız Futbol Federasyonu ' yla ( FFF ) ortaklık yapan tek banka ve FFF ile kontratını bu yıl ilkbaharda 4 yıllığına yenilemişti . FFF ile resmi anlaşması bulunan bir başka Fransız grup Carrefour ise ticari anlaşmada değişiklik yapmak niyetinde olmadığını açıkladı . Fransa Milli Takımı ' nın resmi sponsoru Adidas ' ın da reklam kampanyasını devam ettirme niyetinde olduğu belirtiliyor . Fransa ' da Nicolas Anelka , Teknik Direktör Raymond Domenech ' e hakaret edip özür dilemeyi kabul etmeyince kamptan gönderilmişti . Kaptan Patrice Evra ve kondisyoner Robert Duverne ' nin tartışmasıyla başlayan olaylar zinciri ise pazar günkü idmanın ertelenmesine yol açmıştı . İkiliyi , kupa sonrası görevinden ayrılacak teknik direktör Domenech ayırmıştı . Olayın , Anelka ' nın kovulmasının ardından Evra ' nın yaptığı , " İçimizde bir vatan haini var . " açıklamasından bir gün sonra meydana gelmesi dikkat çekmişti .

Zaman