Erdoğan Partilerden 'Açılım'a Destek İstedi Tbmm

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Parlamento içi ve dışı siyasi partilere, 'İstismar siyaseti, kimseye kazandırmaz.

  AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Parlamento içi ve dışı siyasi partilere , ' İstismar siyaseti , kimseye kazandırmaz . Hiç bir şey için geç değil . Gelin , bu sürece destek verin ; milli birlik ve kardeşlik projesine katkı sağlayın ; dün raporlarınızla ortaya koyduklarınızın bugün dürüstçe arkasında durun . Şahsi çıkarlarınızı bir kenara koyun ve gelin milletin huzuru için birlikte hareket edelim ' diye seslendi .
Erdoğan , partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada , muhalefetin , erken seçim çağrılarına , ' Erken seçim yapacak kadar acze düşen bir iktidar yoktur ' diyerek olumsuz yanıt verdi .
Başbakan Erdoğan , milli birlik ve kardeşlik projesinin devlet projesi olduğunu söyledi . Bu yola çıkarken , Türkiye ' yi ve gençleri çok yakından ilgilendiren hayati bir meselede , açıkçası bu kadar ölçüsüz , seviyesiz ve sorumsuz davranacaklarına , süreci bu kadar sabote etmeye çalışacaklarına ihtimal vermediklerini belirten Erdoğan , ' Milletin oyu ve tercihi ile bu çatının altına gelenlerin , milletin emanetini üzerinde taşıyanların , ülkenin en can alıcı sorununa kayıtsız kalacaklarını düşünemedim ' dedi .
Terörün tüm bağlantılarını kesmek için uluslararası platformda da tam bir kararlılık içinde olduklarını ifade eden Erdoğan , ' Elimizi değil , bütün bedenimizi , kalbimizi , yüreğimizi taşın altına koyduk . Bundan sonra da sorumlu ve cesur davranmaya , gelecek nesilleri düşünerek hareket etmeye devam edeceğiz ' diye konuştu .
Başbakan Erdoğan , şunları kaydetti :
' Bazıları geçmişte hazırladıkları raporlara ters düşmek , dün söylediğini bugün inkar etmek pahasına süreci bulandırsa da biz yolumuzda yürümeye devam edeceğiz . Teröre , sabotajlara , provokasyonlara , tahriklere rağmen demokrasiden taviz vermeyeceğiz . Milli birlik ve kardeşlik çalışmalarından vazgeçmeyeceğiz , geri adım atmayacağız , yolumuzdan dönmeyeceğiz . Eğer açılımdan vazgeçersek , açılımı kapatırsak bilin ki terör , savaş baronları , silah tüccarları , gençlerin kanıyla beslenen vampirler kazanır . Biz buna müsaade etmeyeceğiz .
Türkiye ' nin , milletimizin kazanması için elimizi , yüreğimizi ortaya koymaya devam edeceğiz . Şiddetin değil , aklın hakim olması gereken bir süreçten geçiyoruz . Öfkenin , husumetin ve nefretin değil , kardeşliğin , sağduyunun , dayanışmanın egemen olması gereken bir süreçten geçiyoruz . Şehitler üzerinden siyaset hesabı yapma değil , ülkenin bu ortak meselesi karşısında ortak söylem , duruş sergileme sürecidir . Herkesi , siyasetçilerimizi , sivil toplum örgütlerimizi , özellikle medyamızı , gençlerimizi akılla mantıkla sağduyu ile hareket etmeye davet ediyorum . Öfke , terörün ekmeğine yağ sürer . Husumet , terörün amacına hizmet eder . Yıkıcı söylemler , fırsatçı tavırlar terörün gayesine hizmet eder . Kardeşliğin dilini muhafaza edelim , dayanışmamızı güçlendirelim . Meseleyi AK Parti , Hükümet meselesi gibi vurgulayıp , terör saldırıları üzerinden Hükümeti hedef alanlar , ülkenin , milletin kendilerinin hayrına bir tavır sergilemiyorlar . Bu tuzaklara düşmeyelim . '
CHP , MHP ve BDP ' ye de seslenen Erdoğan , ' Parlamento dışında olanlara da sesleniyorum . İstismar siyaseti , kimseye kazandırmaz . Millet ve tarih önünde de er ya da geç kaybedersiniz . Hiçbir şey için geç değil . Gelin , bu sürece destek verin ; milli birlik ve kardeşlik projesine katkı sağlayın ; dün raporlarınızla ortaya koyduklarınızın bugün dürüstçe arkasında durun . Bu mesele sadece bizim meselemiz değil , ülkenin meselesidir . Şahsi çıkarlarınızı bir kenara koyun ve gelin milletin huzuru için birlikte hareket edelim ' şeklinde konuştu .
22 . 06 . 2010 14 : 37 : 43