Daum'un tek derdi para

Fenerbahçe'nin takımdan göndermek istediği teknik direktör Christoph Daum, Sarı-Lacivertli kulübü suçlayıcı açıklamalarını sürdürüyor. Bu kez de Kandilli'deki villasında Fox TV'y...

 

Fenerbahçe ' nin takımdan göndermek istediği teknik direktör Christoph Daum , Sarı-Lacivertli kulübü suçlayıcı açıklamalarını sürdürüyor . Bu kez de Kandilli ' deki villasında Fox TV ' ye konuşan Alman çalıştırıcı , paragöz olmadığının altını çizdi .

Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerle defalarca görüştüğünü belirten Daum , " Benim için her fırsatta paragöz yakıştırmasında bulundular , fakat alacağımın yüzde 40 ' ı olan 2 , 4 milyon Euro ' yu vermeleri halinde ayrılabileceğimi ifade ettim . Aziz Yıldırım teklifimi reddetti ; çünkü beni bedelsiz göndermek istiyorlardı . " dedi .
Roland Koch dışındaki yardımcılarından Ayhan Tumani ve Holger Gehrke ' nin kovulmasının tamamen yıpratma amaçlı olduğunu savunan tecrübeli teknik adam , şöyle devam etti : " Kulüp beni yıpratmak ve üzerimde baskı oluşturmak için yardımcılarımın görevine son verdi . Bu operasyonla tek kelimeyle kolumu kanadımı kırdılar . Hem Ayhan Tumani hem de Holger Gehrke , Fenerbahçe için varını yoğunu ortaya koyuyordu . Yapılanları çok büyük bir saygısızlık olarak değerlendiriyorum . "
Sportif Direktör Aykut Kocaman ' ın başantrenörlüğünü kabul ettiğini vurgulayan Christoph Daum , " Fenerbahçe ' nin başantrenörü artık Aykut Kocaman ' dır . Ama takımı ben ve Aykut ' un aynı anda yönetmesi mümkün değil . İlk günden beri söylüyorum ki Fenerbahçe tek bir takımdan oluşuyor ve iki hocası olmaz . Yine de Fenerbahçe ' nin başarısı için savaşacağım . " şeklinde konuştu . Başkan Aziz Yıldırım ile yaşadıkları bu sancılı süreçte Avrupa ' daki dostlarından çok telefon aldığını dile getiren 57 yaşındaki hoca , Fenerbahçe ' de neler olup bittiği yönündeki sorulara şu cevabı verdiğini söyledi : " Açıkçası Fenerbahçe gibi büyük bir markanın imajı yurtdışında fazlasıyla zarar gördü . Bu karmaşalar ne bana , ne Aykut Kocaman ' a ne de Aziz Yıldırım ' a fayda sağlar . Zararlı çıkan tek taraf var , o da Fenerbahçe . "
Fenerbahçe ' nin Hollanda ' nın Twente takımında kiralık olarak forma giyen Chelsea ' li oyuncu Miroslav Stoch transferi hakkında da şok sözler kullanan Daum , Slovak futbolcunun üçüncü sınıf bir isim olduğunu ileri sürdü . Stoch ' u kendisinin istemediğini anlatan Alman teknik direktör , şunları kaydetti : " Stoch ' u Aykut Kocaman transfer etti . Ben kendisiyle ilgili herhangi bir talepte bulunmadım . Bazı oyuncular vardır , Bayern ' de oynayan Ribery ya da Robben gibi bunlara A sınıfı oyuncular deriz . Ancak Stoch C sınıfı bir oyuncu . Tamam kötü demiyorum , ama daha fazla gelişim gösteremez . Mesela alınmasını istediğim genç yetenek Eden Hazard idi . Bence o da B sınıfında . İyi antrene edilirse A klasmanına zıplayabilir . Hazard ile telefonda görüştüm . Onu transfer etmek istediğimi yüzüne söyledim . Menajeriyle birlikte Paris ' te tam 8 saat Aykut Kocaman ' dan telefon beklediler . Kendisini aradık , cevap vermedi . Dolayısıyla Hazard ' ı kaptırdık . " sağlık raporları kulübe ulaştı
Daum , kokain kullandığı iddialarını ise yalanladı . Kulübün anlaşması olan hastane yerine başka bir hastanede kontrolden geçen Fenerbahçe teknik direktörü , bu olaya şöyle açıklık getirdi : " Çok güvendiğim doktorum Nişantaşı ' ndaki hastanede görev yapıyordu . Bu sebeple kulübün anlaşmalı hastanesine gitmedim . Genel bir kontrolden geçtim . Hiçbir sorunum yok . Benden kokain testi istemediler . Alman basını da beni arayıp olan biteni sordu , yalanladım . Zaten sonrasında kulüpten telefon geldi , resmi siteden yalanlama yapılacağı söylendi . " Bu arada , Daum dün sağlık kontrollerinin raporlarını Kadıköy ' deki Acıbadem Hastanesi ' ne getirdi . Alman çalıştırıcı , Nişantaşı ' ndaki İstanbul Cerrahi Hastanesi ' nde yaptırdığı sezon öncesi kontrolleri içeren muayenelerin tahlil ve raporlarını , F . Bahçe ' nin anlaşmalı olduğu hastaneye ulaştırdı . Daum , hastane çıkışı Can Bartu Tesisleri ' ne gitti .
Stoch transferini Daum da beğenmedi
Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Serdal Adalı ' nın ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum da Sarı-Lacivertli ekibin yeni transferi Stoch ' u eleştirdi . Adalı ' nın , " Stoch ' u başımıza dünya yıldızı yaptılar . " açıklaması tepki çekerken Daum , Slovak futbolcunun 3 . sınıf bir oyuncu olduğunu savundu . Stoch ' u kendisinin istemediğini belirten Alman hoca , genç yıldızın gelişim göstermeyeceğini iddia etti . Şu an Fransız kulüp Lille ' de forma giyen Belçikalı Eden Hazard ' dan övgüyle bahseden Daum , " Bence Hazard B sınıfında . Daha fazla gelişim de gösterebilir . Onu transfer etmek istiyordum ama bu futbolcuyu elimizden kaçırdık . " dedi .


Zaman