Başbakan Erdoğan 26 Haziran'da Kanada'ya Gidecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 26-27 Haziran 2010 tarihlerinde Toronto'da yapılacak G-20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere 25 Haziran 2010 günü Kanada'ya hareket edecek.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Zirve'de Başbakan Erdoğan'a, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de refakat edecek.
G-20 Toronto Liderler Zirvesi, Eylül 2009'da Pitsburg'da yapılan Zirve'de alınan kararların sonuçları ile son gelişmelerin tartışılacağı dördüncü G-20 Zirvesi olacak. G-20 üyelerinin Devlet ve Hükümet Başkanları düzeyinde katılacakları Zirve'de küresel ekonominin durumu, önümüzdeki dönemde alınabilecek önlemler, mali sektör ve uluslararası finans kuruluşlarının reformu, ticaret ve yatırımlarda izlenen politikalar, mali iyileştirme, sürdürülebilir büyüme ve kalkınma konuları ele alınacak.
Türkiye, uluslararası ekonomik işbirliği alanında başlıca forum olarak kabul edilen G-20'nin rolünün güçlendirilmesini ve bu çerçevede işbirliğinin sürdürülmesini destekliyor.