Babalar Hem Anneleri Hem De Sevgilileri Solladı

Babalar Günü için yapılan harcamalar, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 20 oranında artarak 714 milyon TL oldu.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Babalar Günü'nde yapılan harcamalara ilişkin kredi kartı kullanım verilerini açıkladı. 2009-2010 öğrenim yılını tamamlayan okulların da kapanması ile babalar günü harcamaları rekor düzeye ulaştı. BKM tarafından açıklanan verilere göre, Babalar Günü'nü ve karnelerin de alındığı hafta sonunu kapsayan 17-20 Haziran 2010 tarihleri arasında BKM takasında gerçekleştirilen harcamaların cirosu, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 20 artış göstererek 714 milyon 778 bin 855 TL olarak
gerçekleşti. Bu rakam ile babalar ve çocukları 2010 yılındaki yılbaşı harcamalarını, anneleri, sevgilileri geçti.
BKM takasında gerçekleştirilen işlem adetleri ise geçtiğimiz yıla oranla yüzde 14 oranında artış göstererek 7 milyon 717 bine ulaştı. Harcama cirosundaki artışın işlem adedinin üzerinde oluşu, bu yıl babalarımız için daha pahalı hediyeleri seçtiğimizi gösterdi. Bu yıl anneler gününde de geçtiğimiz yıla göre daha az ama daha öz hediye almamız harcama alışkanlıklarımızın da yavaş yavaş değiştiğini gösteriyor.
Bu yıl babalar gününde klasik giyim ve ev için yapılan market alışverişleri dışında Babalar Günü'nün en çok tercih edilen hediyesi cep telefonu oldu. BKM verilerine göre, sadece Babalar Günü alışverişi dönemini kapsayan 19 Haziran tarihlerinde, ağırlıklı olarak cep telefonu satışlarını kapsayan telekomünikasyon sektöründe 41 milyon TL tutarında harcama yapıldı.
Çocuklar için tatil hediyemiz ise oyun konsolları ve bilgisayarlar oldu. Daha önceki yıllarda çocuklara tatil ve karne hediyesi olarak yapılan alışverişlerde bisikletler başı çekerken, teknolojinin gelişmesi ile birlikte tahtını bilgisayarlara ve oyun konsollarına bıraktı. BKM verilerine göre, sadece Karne Günü'nün alışverişi dönemini kapsayan 18 Haziran tarihlerinde yaklaşık 32 milyon TL tutarında harcama yapıldı.
En çok elektronik ve telekomünikasyon mağazalarını sevindirdi.
Babalar Günü'nde yapılan elektronik hediye alışverişleri ve Dünya Kupası'nın etkisi ile artış gösteren LCD TV satışları eklenince elektronik mağazaları bayram etti. Babalar Günü'nü kapsayan 18-20 Haziran tarihlerinde bilgisayar ve elektronik ürünlerin cirosu 60 milyon TL'ye yaklaşırken. Cep telefonu harcamalarının ön planda olduğu telekomünikasyon sektörü de 73 milyon TL tutarında ciroya ulaştı.