Zirve, 11 şehidi Van'dan uğurladı

Şemdinli'de şehit düşen 11 askerin cenazesi, dün Van'da düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Törende bir ilk gerçekleşti. Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ, tüm kuvvet komutanları, MİT Müsteşarı ve 4 bakan oradaydı. Başbakan duygusal konuşmasında 'Hüznümüz dağlar kadar ama yine de boynumuzu bükmeyeceğiz' diye seslendi



Şemdinli'de şehit düşen 11 askerin cenazesi, dün Van'da düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Törende bir ilk gerçekleşti. Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ, tüm kuvvet komutanları, MİT Müsteşarı ve 4 bakan oradaydı. Başbakan duygusal konuşmasında 'Hüznümüz dağlar kadar ama yine de boynumuzu bükmeyeceğiz' diye seslendi

 

Nezir PARSAK / VAN
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki terörist saldırıda şehit düşen 11 asker için Van Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası'nda tören düzenlendi. Törende bir ilk yaşandı. Daha önceki saldırılarda şehit düşen askerlerin cenaze törenlerine katılan devletin zirvesi bu kez Van'daki törene katıldı.  Devletin zirvesi teröre karşı birlik mesajı verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, tüm kuvvet komutanları ile bakanlar Cemil Çiçek, Beşir Atalay, Vecdi Gönül, Egemen Bağış, Hayati Yazıcı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler törende bir aradaydı.
 Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş 'Kalplerimiz tarifsiz acılarla dolu. Sizler en değerli varlıklarınızı yitirdiniz. Sizlerin acısını ne kadar paylaşsak da gideremeyiz. Sizler evlatlarınızı asker ocağına teslim ettikten sonra onlar bizim de evlatlarımız oldu. Gecelerin bitmesini hep beraber bekledik.  'Sınır namustur' anlayışı ile görev yaparken şehit oldular' dedi.

VATAN BİZİM NAMUSUMUZ
Törende 'Acımız çok büyük, hüznümüz dağlar kadar ama boynumuzu bükmüyoruz, bükmeyeceğiz. Hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşımızı içimize akıtacak bugün hainleri sevindirmeyeceğiz'' diye sözleriyle başlayan Başbakan Erdoğan yaptığı duygusal konuşmada şunları söyledi: 'Vatan bizim namusumuzdur, şerefimizdir, onurumuzdur. Ecdat bu vatan topraklarını çiğnetmemiştir. Bugün de yarın da göğsümüz siper olacak, bu vatan toprakları çiğnenmeyecektir. Buradan çok net bir biçimde ifade ediyorum, kazanamayacaklar. Kendi karanlıklarında eriyip gidecek, kendi bataklıklarında kuruyacak, kendi kanlarında boğulacaklardır. Yılgınlığa düşmedik, düşmeyeceğiz. Hiçbir zaman ümitsiz olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Şiddet sarmalına teslim olmadık, bundan sonra da hiçbir zaman teslim olmayacağız. Bu hain saldırılar kardeşliğimizi, dayanışmamızı yıpratamayacak, güvenlik güçlerimizin moralini, azmini, kararlılığını bozamayacaktır.' Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: 'Aziz şehitler, sizin ölüler olmadığınızı biliyoruz. Sizi bugün sadece ebediyete değil, o en yüce makama, o en yüksek mertebeye uğurluyoruz. Gözünüz arkada kalmasın.'

Teröre karsı Kösk'te yoğun mesai günü
CumhurbaŞkanI Abdullah Gül, güvenlik zirvesi düzenleyecek. Çankaya Köşkü'nde bugün yapılacak ve yaşanan son terör saldırılarının ele alınacağı toplantı saat 10.00'da başlayacak.
Toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın katılacağı kaydedildi.  Cumhurbaşkanı, Güvenlik Zirvesi'nin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşecek. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, mitingi nedeniyle görüşmeli  salı günü gerçekleştirebileceğini bildirdi.


Akşam