Teröre bir tepki de Türkiye Kamu-Sen'den

Hakkari'de, teröristler tarafından askeri birliğe yapılan saldırıda askerlerin şehit edilmesine bir tepki de Türkiye Kamu-Sen'den geldi.

İzmir Kona

  Hakkari ' de , teröristler tarafından askeri birliğe yapılan saldırıda askerlerin şehit edilmesine bir tepki de Türkiye Kamu-Sen ' den geldi .

İzmir Konak eski Sümerbank binası önünde toplanan Türkiye Kamu Sen İzmir Temsilciliği üyeleri , Konak Meydanı ' na kadar yürüdü .

' Şehitler ölmez , vatan bölünmez ' , ' Kahrolsun PKK ' , ' Meclis ' te PKK istemiyoruz ' , ' Hükümet şehide sahip çık ' sloganları atan grup , ellerindeki Türk bayrakları ile birlikte Konak Meydanı ' ndaki İzmir Büyükşehir Belediye binası önüne kadar yürüdü . Meydanda şehitler anısına saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı ' nı okuyan , ardından grup adına açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen İzmir Temsilcisi Nebi Yay , gelen şehit haberlerinin yüreklerini yaktığını söyledi .

Toplumda bazı kişilerin şehit haberlerine duyarsızlaştığını savunan Yay , ' ' Gencecik vatan evlatlarının hayatını kaybetmesine içi sızlamayan , şaşırmayan , yasını tutmayan , tepki göstermeyen bir toplum haline getirildik . 11 şehidin haberini aldığımız gün eğlence yerlerinden müzik sesleri yükselmeye , havai fişekler atılmaya devam etti . Hiç mi insanlık kalmadı . O gece akan göz yaşlarına saygı duyun , bari o gece durun . ' ' diyerek tepkilerini dile getirdi .

' Açılım projesini ' nin terör örgütünü şımarttığını ve tek sorumlusunun da hükümet olduğunu öne süren Yay , ' ' Biz , akan bu kanın bir an evvel durdurulmasını , terörle mücadelede laftan öteye geçen bir kararlılık gösterilmesini bekliyoruz ' ' diyerek konuşmasını tamamladı . Şehitler için Fatiha okuyan grup , bir süre hükümeti ve terör örgütünü eleştiren sloganlar attıktan sonra dağıldı .