Slovakya ağır yaralı - Afrika2010

Paraguay’a Vera ve Riveros’un golleriyle yenilen Savaşçılar 2. tur şansını zora soktu. Holosko 20, Stoch 7 dakika oynadı



Paraguay’a Vera ve Riveros’un golleriyle yenilen Savaşçılar 2. tur şansını zora soktu. Holosko 20, Stoch 7 dakika oynadı

Grubu’nda 1’er puanı olan Slovakya ve Paraguay’ın kapışmasında Güney Amerika ekibi güldü: 0-2... 27’de Barrios’un rakibinin bacakları arasından geçirdiği topla buluşan Vera, düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı: 0-1. 39’da Durica’nın pasında topu kapan Vera, Santa Cruz’u gördü, bu futbolcu pas vermek yerine vurmayı tercih edince takımını bir golden etti. 72’de Santa Cruz çizgiye inip ortaladı, Vera penaltı noktası üzerinden kafayı vurdu, top az farkla direğin dibinden dışarı gitti. 86’da sağ kanattan yapılan ortada Slovakya defansı seyretti, Paraguay’da topa son vuran Riveros farkı 2’ye çıkardı. 

Portekiz, siftahı Kuzey Kore ile yapmak istiyor

Dünya Kupası’nda G Grubu’nda maçlarına Fildişi Sahili beraberliğiyle başlayan Portekiz, kupanın zayıf takımları arasında gösterilen Kuzey Kore önünde galibiyet arayacak. İki takım 44 yıl sonra rövanş maçına çıkacak. 1966 Dünya Kupası’nda Kuzey Kore 3-0 öne geçtiği karşılaşmada üstünlüğünü koruyamayıp, Eusebio’lu Portekiz’e 5-3 yenilmişti.

Şili, Gökhan ve Eren’li İsviçre ile kapışacak

Dünya Kupası’ndaki ilk maçında favori İspanya’yı yenerek sürpriz yapan İsviçre, Honduras’ı mağlup eden Şili ile karşı karşıya gelecek. Behrami ve Frei’in iyileştiği, Senderos’un da sakatlığının sürdüğü İsviçre’nin en büyük kozu yine Türk yıldızları Gökhan İnler ve Eren Derdiyok olacak. Hakan Yakın ise yine yedek soyunacak.  

İspanya, Honduras’la yara sarmak peşinde

H Grubu’nda ilk maçında İsviçre’ye sürpriz şekilde mağlup olan İspanya, Honduras karşısında siftah peşinde. Kupanın favorileri arasında gösterilen Boğalar’da İsviçre karşısında yedek başlayan Torres’in ilk 11’de oynaması bekleniyor. Sakat İniesta ise yok. Honduras’ta da sakatlığı süren David Suazo forma giyemeyecek.

 

Star Gazete