Şehit babasından yürekli haykırış - GÜNCEL

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen terörist saldırıda şehit olan onbaşı Hüseyin Köksal'ın Ankara'nın Keçiören semtindeki baba evinde üzüntü yaşanıyor.



Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen terörist saldırıda şehit olan onbaşı Hüseyin Köksal'ın Ankara'nın Keçiören semtindeki baba evinde üzüntü yaşanıyor.
Genellikle gecekondu tarzı evlerin bulunduğu Şehit Kubilay Mahallesi bayraklarla donatılırken Keçiören Belediyesi tarafından evin önündeki alanda çadırlar oluşturuldu.


Şehidin babası Nurettin Köksal ve yakınları, şehidin öğleden sonra geleceği bildirilen cenazeyi bekliyor. Çok sayıda kişinin gelerek başsağlığı dilediği taziye çadırında Kuran-ı Kerim okunup dualar okunuyor.

AA muhabirine açıklamada bulunan şehidin babası Nurettin Köksal, oğlunun asıl görev yerinin Hakkari'nin Otluca Dağ Komando Tugayı olduğunu, geçici görevle yaklaşık 1,5 aydır Şemdinli'de bulunduğunu söyledi.

Çevre Orman İl Müdürlüğünde işçi olarak çalıştığını belirten baba Köksal, ''Hüseyin iki oğlumdan biriydi. 10 tane daha oğlum olsa onları da gözümü kırpmadan gönderirim. Bu vatan bizim, Savunmasız değil. Üç-beş çapulcuya bırakacak değiliz'' diye konuştu.

Baba Köksal, oğlunun tezkeresine 5,5 ay kaldığını, olaydan bir gün önce kendilerini aradığını ve kandillerini kutladığını anlattı. Köksal, oğluyla aynı adı taşıyan kardeşinin oğlu Hüseyin Köksal'ın da Şemdinli'de askerlik görevini yaptığını, onun da bugün alınan özel izinle şehidin cenaze törenine katılacağını söyledi.

Bu arada şehidin 16 yaşındaki İskipler Anadolu Teknik Lisesi ikinci sınıfına giden kardeşi İbrahim Köksal da arkadaşları tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

Devlet yetkililerinin kendisini telefonla arayarak başsağlığı dileğinde bulunduğunu aktaran Baba Köksal, kendileriyle yakından ilgilenen yetkililere teşekkürlerini iletti.

Şehidin cenazesinin ikindi namazı sonrası Kocatepe Camisi'nde kılınacak namazın ardından Cebeci Şehitliği'nde toprağa verileceği öğrenildi.

Star Gazete