Sambacıların hiç şakası yok

Fildişi Sahili'ni sert geçen mücadelede deviren Brezilya, G Grubu'ndan çıkmayı garantiledi: 3-1. Sambacıların gollerini İspanya'nın Sevilla takımında forma giyen Fabiano (2...



Fildişi Sahili'ni sert geçen mücadelede deviren Brezilya, G Grubu'ndan çıkmayı garantiledi: 3-1. Sambacıların gollerini İspanya'nın Sevilla takımında forma giyen Fabiano (2) ve Galatasaraylı Elano attı. Rakibin tek sayısı ise Chelsea'nin yıldızı Drogba'dan geldi. 2010 Dünya Kupası'nda ikinci golünü atan Elano, sakatlanarak kenara alındığı için Keita ile karşılıklı oynayamadı.

Dünya Kupası G Grubu ikinci maçında Brezilya ile Fildişi Sahili karşılaştı. Johannesburg'daki 88 bin seyirci kapasiteli Soccer City Stadı'ndaki mücadeleyi Sambacılar 3-1 kazanarak gruptan lider çıkmak adına önemli bir avantaj elde etti. Brezilya'ya galibiyeti getiren golleri Luis Fabiano (2) ile Galatasaray'da forma giyen Elano Blumer kaydetti. Fildişi Sahili'nin tek golü Didier Drogba'dan geldi.
Karşılaşma orta alan mücadelesi şeklinde başlarken; ilk 20 dakikada fazla pozsiyon olmadı. 25'te Kaka, ceza sahası içine sokulurken Fabiano'ya doğru kısa bir pas attı. Luis Fabiano, ceza sahası sağ iç çaprazında açısı kötü olmasına karşın muhteşem bir vuruş yaptı ve 'tavan' tabir edilen bölgeye doğru giden şut filelerle kucaklaştı: 1-0. İkinci yarının ilk tehlikeli atağında, 51. dakikada yine Luis Fabiano sahneye çıktı. Fabiano, ceza alanı önünde havalanan topu biraz da elinin yardımıyla üç rakibinden sırasıyla tek dokunuşlarla kurtardı. Penaltı noktası üzerinde seken topa sol ayağıyla dokundu: 2-0. Brezilya, savunmada dağılan Fildişi Sahili karşısında Elano ile bir gol daha buldu. 62'de sol kanattan Kaka'nın yerden yaptığı ortaya altı pas üzerinde dokunan Elano Blumer, takımını 3-0 öne geçirdi. Kuzey Kore müsabakasında da bir gol kaydeden Elano, turnuvadaki ikinci golünü attı. Brezilya, 79'da savunmada az adamla yakalandığı anda golü kalesinde gördü. Yaya Toure'nin ceza alanına yaptığı ortada Drogba, kafayla düzgün bir vuruş yaptı: 3-1. Öte yandan Elano Blumer, yaşadığı sakatlık sonrasında oyuna devam edemedi ve yerini Daniel Alves'e bıraktı. Fildişi Sahili'nde mücadeleye yedekler arasında başlayan bir diğer G.Saraylı Keita ise Kalou'nun yerine oyuna dahil oldu.
BREZİLYA: 3
FİLDİŞİ SAHİLİ: 1
Brezilya: Cesar 6, Maicon 6, Lucio 7, Juan 5, Melo 7, Bastos 6, Elano 7 (Dk. 67 D. Alves 3), Gilberto Silva 5, Fabiano 8, Kaka 6, Robinho 5 (Dk. 90+3 Ramires ?)
Fildişi Sahili: Barry 4, Kolo Toure 4, Zokora 5, Kalou 4 (Dk. 68 Keita 3), Tiote 5, Dinadane 4 (Dk. 54 Gervinho 4), Tiene 5, Yaya Toure 4, Demel 5, Eboue 5 (Dk. 72 Romaric 3), Drogba 6
Goller: Dk. 25, Dk. 51 Fabiano, Dk. 62 Elano / Dk. 79 Drogba
Sarı kartlar: Tiene, Keita, Tiote
Kırmızı kart: Dk. 88 Kaka
Hakemler: Stephane Lannoy 5, Eric Dansault 5, Laurent Ugo 5 Stat: Soccer City

Zaman