Mobil Hırsızlar Polis Engeline Takıldı

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kiraladıkları ticari araç ile ilçe ve köylerde hırsızlık yaptıkları tespit edilen 2 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı

Mobil Hırsızlar Polis Engeline Takıldı
Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kiraladıkları ticari araç ile ilçe ve köylerde hırsızlık yaptıkları tespit edilen 2 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Emniyetteki sorgularının ardından adli makamlara teslim edilen mobil hırsızlardan 2'si tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Balıkesir'in Gönen (ilçe merkezi) ve Manyas (Salur kasabası) ilçeleriyle Çanakkale'nin Yenice ilçesinin köylerinde meydana gelen işyerinden hırsızlık olayları ile ilgili soruşturma başlatan Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hırsızlık olaylarında 10 D 7034 plakalı aracın kullanıldığını tespit etti. Aracın şüpheliler tarafından kiralanarak hırsızlık olaylarında kullanıldığını belirleyen ekiplerin sıkı takibi sonucu hırsızlık olaylarının şüphelisi olarak 3 kişiyi kullandıkları araç ile birlikte yakaladı. Yıldırım ekipler, motosikletli polis timleri ve Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin birlikte gerçekleştirdiği operasyonel takip neticesinde şüphelilerin bulunduğu araç Eski Kuyumcular Mahallesi Atalar Caddesi üzerinde yakalandı.

BALYOZLU ŞEBEKE
Şahısların yapılan güvenlik bilgi toplama kayıtlarında birinin 11, diğerinin 16 ve üçüncü şahsın da 13 değişik suçtan kayıtlarının olduğu belirlendi. Hırsızlık olaylarında kullanılan 10 D 7034 plakalı araçta yapılan aramada, hırsızlık olayında kullanılan demir kesme makası, çekiç, 3 çift eldiven, balyoz, anahtar takımı, levye, yıldız tornavida takımları, çeşitli boylarda 5 tornavida, pense, çelik murç, 1 çift siyah bayan çorabı ile bir miktar bozuk para bulunarak el konuldu. Balıkesir'deki sorgulamalarının ardından suç aletleri ile birlikte Gönen İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teslim edilen şüphelilerden 2'sinin adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildiği, diğer şahsın ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi. Balıkesir Emniyet Müdürü Ömer Aydın, hırsızlık olaylarının şüphelilerinin yakalanmasıyla ilgili başarılarından dolayı çalışmayı yapan ekipleri kutladı.