Karasu sahilinde yeni dalgakıran yapılacak

Sakarya'nın Karasu ilçesinde yetersiz kalan dalgakıranlara ilave olarak yeni dalgakıran yapılacağı bildirildi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan A

Sakarya'nın Karasu ilçesinde yetersiz kalan dalgakıranlara ilave olarak yeni dalgakıran yapılacağı bildirildi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü tarafından Karasu sahilinde meydana gelen kıyı erozyonunu önlemek amacıyla yapılan mahmuzlara ilave olarak yeni dalgakıranlar yapılacağını söyledi. Çelik "Birkaç aşamada gerçekleştirilecek olan projenin 27 adet ayrık dalgakıran için ÇED Raporu hazırlanması çalışmalarına başlandı. Çalışma, temmuz ayı içinde onaya sunulacak." dedi.

Çelik, yaptığı açıklamada, kış aylarında Karadeniz'in çok dalgalı olduğu zamanlarda etkilenen kıyıların yapılan detaylı çalışmalar ve uzman değerlendirmeleri sonucu yeni 27 adet daha kıyıya paralel dalgakıran yapılmak suretiyle korunacağını söyledi.

2010 yılı bütçesinden 900 bin TL ödeneği ayrılan iş için gerekli prosedür tamamlandıktan sonra projenin gerçekleştirileceğini dile getiren Çelik şöyle konuştu: "Projenin uygulanması sonucu kıyıda dalganın geri dönüşü esnasında dalganın sürüklediği kumun tutulmasını sağlayacaktır. Dalgakıranlar bir proje dâhilinde yapılacak ve gerekli olduğu kadar ileride de yapılabilecek. Deniz derinliğinin yaklaşık 3 metre civarında olduğu ve kıyıdan 120 metre içeride, 70 metre aralıklarla yapılacak olan dalgakıranlar zaman geçtikçe daha etkin görev yapacak. Böylece hem kıyıların korunması hem de kıyılarda dalgaların olumsuz etkisi azaltılmış ve önlenmiş olacaktır."