İzmir'de sıkıntılı ulaşım dönemi başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, metro inşaatı ve Büyük Kanal Projesi revizyon çalışmaları sebebiyle şehir içi trafikte yaptığı değişiklikler, bugünde

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, metro inşaatı ve Büyük Kanal Projesi revizyon çalışmaları sebebiyle şehir içi trafikte yaptığı değişiklikler, bugünden itibaren yürürlüğe girdi. Metro istasyon kazıları kapsamında İnönü Caddesi'nin büyük bir kısmı trafiğe kapatılırken ulaşım, oluşturulan alternatif güzergâhlardan sağlanıyor. Büyük Kanal revizyon çalışmalarından dolayı ise Gazi Bulvarı'nda trafik, Konak istikametine doğru tek yönden veriliyor.

Belediye Ulaşım Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bölgedeki hazırlıkların olumlu sonuç verdiği belirtilerek, sürücüler alternatif güzergâhlarda belirlenen kurallara uyduğu sürece sıkıntı olmayacağı dile getirildi. Uygulamanın ilk günü, tek yön olarak değiştirilen güzergâhlarda ters yönden girişler yapılması, sadece otobüslere tahsis edilen yollara servis araçları ve diğer sivil taşıtların girmesi gibi sebeplerle bazı sıkıntılar yaşandı. Büyükşehir Belediyesi trafik ekipleri ve zabıtalar, güzergâh boyunca devriye gezerek bunlara müdahale etti.Otobüslerle sağlanan ulaşımın aksamaması içinse aktarma merkezleri oluşturuldu, ayrıca bazı hatlar kaldırılırken bazı yenileri hizmete sokuldu.

Sabah saatlerinde özellikle Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndan Konak istikametine gidişte yoğunluk yaşandığı belirtilirken Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin önünden Karataş kavşağına kadar tek yön olarak belirlenen Mithatpaşa Caddesi'nin yeteri kadar kullanılmadığı, bu sebeple Sahil Bulvarı'nda aşırı yoğunluk yaşandığı ifade edildi.