İspanya Honduras'a patlayacak mı?

Son Avrupa Şampiyonu İspanya, Dünya Kupası başlamadan önce bir çok otoritere göre favori olarak görülüyordu. Fakat İsviçre karşısında aldığı şok mağlubiyet otoriterleri İspanya'nın Honduras karşısında farklı bir galibiyet alacağı ve yine Dünya Kupası'nın favorisi olacağı konusunda hem fikir. İspanya-Honduras maçı bu akşam 21:30'da TRT 1 naklen y

İspanya Honduras'a patlayacak mı?
Son Avrupa Şampiyonu İspanya, Dünya Kupası başlamadan önce bir çok otoritere göre favori olarak görülüyordu. Fakat İsviçre karşısında aldığı şok mağlubiyet otoriterleri İspanya'nın Honduras karşısında farklı bir galibiyet alacağı ve yine Dünya Kupası'nın favorisi olacağı konusunda hem fikir.


İspanya'nın Dünya Kupası'na gelirken maç yapmadan kupayı alır diyen bir çok kişi İspanya'nın ilk maçında aldığı skor ile adeta şoka uğradılar. İsviçre maçında kaleci Casillas ile savunma oyuncularının anlaşmazlıklarından dolayı yenilen golün önemsemeyen otoriterler bu akşam Güney Amerika takımı Honduras'ın İspanya karşısında fazla bir etkinlik gösteremiyecekleri konusunda hem fikirler. İspanya'nın bu akşam Honduras'ı farklı mağlup edeceği kesin olarak görülüyor.

İspanya Milli takımı oyuncuları tamamen birbirlerine kenetlenmiş durumdalar. Vicente del Bosque'nin bu akşam Honduras karşısında kendileri affettirmek ve yeniden favori olmak için 3 puanı farklı skor ile alıp mücadelesine devam etmek istiyorlar.

Dünya Kupası H grubu ikinci maçları için bugün sahaya çıkıyor. İlk maçında İspanya'yı tek gol ile geçerek sürpriz bir başlangıç yapan İsviçre, Honduras'ı tek gol ile geçen Şili ile karşılaşıyor. İspanya'nın mutlak favori olduğu maçta Honduras sürpriz yapmaktan başka bir çaresi yok gibi görünüyor...

İspanya'nın ve Honduras'ın Milli takım düzeyinde oynadıkları son 5 maç şu şekilde;

İspanya


İspanya 0-1 İsviçre
İspanya 6-0 Polonya
İspanya 1-0 Güney Kore
İspanya 3-2 Suudi Arabistan
Fransa 0-2 İspanya

Honduras

Honduras 0-1 Şili
Romanya 3-0 Honduras
Azerbaycan 0-0 Honduras
Belarsu 2-2 Honduras
Honduras 0-1 Venezuela

Takım durumları

İspanya

İspanyol Teknik patron Vicente del Bosque'nin bu maçta 4-4-2'ye dönüp ileri uçta David Villa ve Fernando Torres'i kullanması bekleniyor. Kenara gelecek oyuncu ise muhtemelen Busquets olacak. Iniesta'nın sakatlığına rağmen takımdaki yerini alması bir başka görüş olarak değerlendiriliyor.

Muhtemel 11: Casillas, Ramos, Puyol, Pique, Capdevilla; Silva, Xavi, Alonso, Iniesta; Torres, Villa

Honduras

Santrfor David Suazo'nun sakatlığı sebebiyle İspanya maçında yer alması zor gibi görünüyor.Honduras'ın İspanya karşısında fazla bir etkinlik gösteremiyeceği konusunda bir çok kişi hem fikir.

Muhtemel 11: Valladares, Mendoza, Chavez, Figueroa, Izaguirre; Alvarez, Palacios, Guevera, Espinoza; Pavon, Nunez


İzlenesi oyuncular

Fernando Torres (İspanya)

Liverpool'lu golcüsü, İsviçre maçında ikinci yarıda kurtarıcı olarak oyuna girmiş ve İspanya'ya daha rahat atak yapma imkanı sağlamıştı. Bu sezon sakatlıklardan çok çeken İspanyolun biraz paslandğı aşikâr ama Torres-Villa ikilisinin uluslararası düzeydeki en iyi ikili olduğuna kimse itiraz etmeyecektir. Gözler bu kez onda olacak.

Noel Valladares (Honduras)

Honduras kalecisi Valladares'in Şili'ye karşı heyecanlandığı anlar olmuştu ama oyunun geneline kadarsak iyi bir maç çıkardığını söylemek mümkün. İspanya dünyanın en iyi hücum takımlarından biri ve Honduras'ta belki de en fazla iş düşen oyuncu o olacak. İspanya'nın başarısı da başarısızlığı da onun ellerinde olacak.

Tahmin:

İspanya - Honduras: 3-1