İspanya 2 - 0 Honduras

2010 Dünya Kupası H Grubu ikinci maçında İspanya, Honduras'ı 2-0 mağlup etti ve ilk galibiyetini elde etti.

  2010 Dü ; nya Kupası H Grubu ikinci maç ; ında İspanya , Honduras ' ı 2-0 mağlup etti ve ilk galibiyetini elde etti . Johannesburg ' daki 61 bin seyirci kapasiteli Ellis Park ' ta oynanan ve ilk yarısı da İspanyolların 1-0 ' lık galibiyetiyle sona eren mü ; cadelenin golleri 18 ve 52 . dakikalarda David Villa ' dan geldi .

İspanyollar makine gibi işleyen sistemleri ile Honduras ' a fazla şans vermezken , attığı iki golü ; n dışında sayısız fırsattan da yararlanamadılar . David Villa attığı iki golle yıldızlaşırken , bir penaltıdan yararlanamadı , bir şutu da direkten dö ; ndü ; .

Dü ; nya Kupası ö ; ncesinde sakatlık sorunlarıyla boğuşan Fernando Torres ise bu maç ; ta da etkisiz bir gö ; rü ; ntü ; ç ; izdi . Honduras ' ta ise takımın en bü ; yü ; k yıldızı olan David Suazo da beklentileri karşılayamayan bir başka isimdi . Suazo hü ; cumda yalnız da kalmasının sonucunda istenileni veremedi .

Gruptaki ilk galibiyetini alan İspanya puanını 3 ' e yü ; kseltirken , Honduras ikinci maç ; ı sonucunda da puanla tanışamadı .

VILLA ZORLADI ZORLADI ATTI . . .
İspanyolların en bü ; yü ; k gol silahlarından olan yeni Barcelonalı David Villa , takımının aç ; ılış golü ; nü ; atan isim oldu . 18 . dakikada hızlı gelişen İspanya atağında , sağ kanattan yapılan ortayı , Villa ceza sahası iç ; inde kontrol etti . Yıldız oyuncu ö ; nü ; ndeki rakibine rağmen şutunu attı , kalecinin parmaklarının ucuna da ç ; arpan top ağlarla buluştu . 1-0 .

VILLA RAHATLATTI . . .
David Villa takımını rahatlatan golü ; 52 . dakikada attı . Jesus Navas ' ın pasında ceza yayında topla buluşan David Villa sert bir vuruş yaptı , Honduras savunmasına da ç ; arpan top kaleci Noel Valladares ' i yanılttı ve ağlarla buluştu . 2-0 .

PENALTI KAÇ ; TI . . .
Gol perdesini aç ; an David Villa , hat-trick yapma şansını ise kaç ; ırdı . 62 . dakikada İspanya ' nın kazandığı penaltı atışını kullanmak iç ; in David Villa topun başına geç ; ti . Villa , penaltı atışında kaleciyi de ters kö ; şeye yatırdı ancak top direğin dibinden auta ç ; ıktı .

İSPANYA Ç ; OK RAHAT . . .
İlk maç ; ında İsviç ; re ' ye mağlup olarak taraftarlarını bü ; yü ; k bir ü ; zü ; ntü ; ye boğan İspanya , Honduras karşısında işi sıkı tuttu . Maç ; a baskılı başlayan sarı-kırmızılılar , ö ; zellikle David Villa ve Jesus Navas ' ın etkili futbollarıyla rakip kalede tehlikeler yaratmaya başladı . 9 . dakikada David Villa ' nın 25 metreden attığı sert şut ü ; st direkte patladı . Direkten dö ; nen bu top gelecek gollerin de habercisi gibiydi .

Maç ; tan Dakikalar . . .


Maç ; Sonucu


dakika 90 : Karşılaşmaya 3 dakikalık uzatma eklendi .

dakika 84 : Honduras ' ta Suazo yerini Jerry Palacios ' a bıraktı .

dakika 82 : Honduras ' ta Guevara serbest vuruşu kullandı . Ceza alanı iç ; inde Welcome kafayı vurdu . Top yandan auta ç ; ıktı .

dakika 77 : İspanya ' da Ramos yerini Arbeloa ' ya bıraktı .

dakika 70 : İspanya ' da Fernando Torres yerini Juan Mata ' ya bıraktı .

dakika 66 : İspanya atağında Fabregas , Honduras savunmasının arkasına sarktı . Fabregas kaleci Valladares ' i ç ; alımladı . Boş kaleye vuruşunu yaptı . Honduras savunması topu ç ; izgiden ç ; ıkardı .

dakika 65 : İspanya ' da Xavi oyundan ç ; ıktı . Fabregas oyuna girdi .

dakika 64 : İspanya penaltı atışıdan David Villa ile yararlanamadı .

dakika 63 : Honduras ' ta Turcios yerini Nunez ' e bıraktı .

dakika 63 : Kaç ; ırdı David Villa kaç ; ırdı! İnanılır gibi değil .

dakika 62 : David Villa topun başında . . .

dakika 62 : Jesus Navas sol taraftan ceza sahasına girerken Emilio Izaguirre tarafından yerde bırakıldı . Gö ; zler Japon hakemde! Penaltı

dakika 56 : İspanya atağında ceza alanı iç ; inde topla buluşan Navas sağ ç ; aprazdan şutunu ç ; ekti . Top az farkla yandan auta ç ; ıktı .

Gooolllll
dakika 50 : İspanya , David Villa ' nın attığı golle 2-0 ö ; ne geç ; ti . Ceza yayı ü ; zerinde topla buluşan David Villa meşin yuvarlağı bekletmeden kaleye gö ; nderdi . Savunmaya ç ; arpan top ağlarla buluştu .

İkinci yarıya Honduras Milli Takımı başladı .

İSPANYA 1 - 0 HONDURAS İLK YARI SONA ERDİ


İlk 45 dakikadaki son dü ; dü ; k geldi .

dakika 45 : Karşılaşmaya 1 dakikalık duraklama işaret edildi .

dakika 37 : Honduras ' ta ikinci sarı kart Izaguirre ' ye ç ; ıktı .

dakika 33 : İspanya atağın Sergio Ramos sağ kanattan adrese teslim bir orta yaptı . Torres mü ; sait pozisyonda kafayı vurdu . Top ü ; stten auta gitti .

dakika 24 : Honduras atağında Mendoza uzaklardan

Goooolllll dakika 18 : İspanya , David Villa ' nın golü ; yle 1-0 ö ; ne geç ; ti . David Villa sol ç ; aprazda topla buluştu . Rakiplerinden sıyrıldı vuruşunu yaptı ve top ağlara gitti .

dakika 17 : Honduras atağında Suazo kaleci Casillas ' la karşı karşıya kaldı . Casillas kalesini terketti ve topu aldı .

dakika 8 : Honduras ' ta Turcios faulun kullanılmasını engelleyince sarı kartı gö ; rdü ; .

dakika 7 : İspanya atağında David Villa uzaklardan mü ; thiş bir şut ç ; ıkardı . Top ü ; st direkten dö ; ndü ; ! İspanya gole ç ; ok yaklaştı .

dakika 4 : İspanya atağın Navas sağ kanattan ortasını yaptı . Top kaleci Valladares ' de kaldı .

Karşılaşmaya İspanya Milli Takımı başladı .

Kadrolar

İSPANYA
1 . Ilker Casillas
5 . Puyol
3 . Pique
15 . Ramos
11 . Capdevilla
8 . Xavi
16 . Bosquets
14 . Xabi Alonso
22 . Jesus Navas
7 . David Villa
9 . Fernando Torres

HONDURAS
18 . Noel Valladares
2 . Osman Chavez
3 . Maynor Figueroa
13 . Roger Espinoza
15 . Martinez
19 . Turcios
21 . Emilio Izaguirre
8 . Wilson Palacios
20 . Amado Guevara
23 . Mendoza
11 . David Suazo


( sporx )